AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 1595

AC Oulu
4-3-3
#20 Liimatta #9 Lopez
vko.20 // 21.5.2022

Ennakko: FC Lahti-AC Oulu

Ennakko: FC Lahti-AC Oulu

Kuva: Lauri Ilola

FC Lahti saa sunnuntaina aurinkoiselle Hiihtikselle vieraita pohjoisesta, kun lahtelaisia saapuu haastamaan seitsemäntenä Veikkausliigassa oleva AC Oulu.

FC Lahti kohtasi Helsingin Jalkapalloklubin lyhyen ajan sisään kahdesti. Ensin kotiottelusta oli tuloksena 1-1-tasapeli. Vierasottelussa Lahti siirtyi johtoon ensimmäisen jakson lopussa Juho Pirttijoen erikoistilanteen jälkihöyryillä viimeistelemällä osumalla. Toisella jaksolla Klubi tuli rinnalle ja ohi. Molemmissa otteluissa osunut Teemu Penninkangas toi Lahden vielä tasoihin komealla osumallaan. Lahti haki voittoa vielä riskillä ja se kostautui ja Klubi nappasi 3-2-voiton.

– Kahdesta pelistä viimeinen oli pelillisesti parempi. Pystyimme parantamaan peliämme jälleen. Harmittaa kyllä vielä se HJK:n viimeinen maali, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli summasi edellisen viikon.

AC Oulu kärsi puolestaan edellisessä ottelussaan selkeän tappion sarjakärki KuPS:lle.'

- KuPS on haaste kaikille joukkueille tässä sarjassa, mutta se oli meille hyvä opetus ja valmisti meitä tuleviin peleihin, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte totesi.

FC Lahti hakee vielä ensimmäistä kotivoittoaan liigassa.

– Sunnuntain vastustaja on jälleen kova. Heillä on aktiivisia ja potentiaalisia pelaajia, jotka kykenevät luomaan uhkaa. He haluavat tukkia keskustan ja meidän pitää saada heidän muotonsa rikki. Meillä tulee olemaan vähän kierrätystä ottelussa. Olisi hienoa, jos muutkin onnistuisivat sunnuntaina kuin puolustajat, Zeneli ennakoi.

FC Lahden vahvuudet ovat vastustajan tiedossa, mutta mitään isoja muutoksia taktisesti Duarte ei Laivastonsinisten peliin lupaile.

- Lahti on mielenkiintoinen joukkue, jossa on taitavia pelaajia. Edessä on kova haaste meille, mutta uskon että pystymme hyviin suoritukseen. Jos pysymme tiukasti pelisuunnitelmassamme, voimme saada hyvän tuloksen huomenna, Duarte pyöritteli.

- Jatkamme joka tapauksessa pelaamista omien periaatteittemme mukaisesti. Pieniä muutoksia voidaan tehdä vastustajasta riippuen, mutta periaatteet pysyivät samana.

Sunnuntain ottelusta FC Lahdelta ovat varmasti sivussa Lassi Järvenpää ja Pyry Lampinen. HJK-ottelun kesken jättäneen Albion Ademin tilanne ratkeaa vasta ottelupäivänä. Joona Tiainen ja Daniel Koskipalo pelasivat lauantaina Lahden Reippaan riveissä, mutta molemmat ovat käytettävissä sunnuntaina.

AC Oulun kokoonpanosta ovat poissa Jere Kallinen, Dennis Salanović, Sandro Embaló ja Moshtagh Yaghoubi.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Mynttinen Simo
4.ET Al-Emara Mohammad

FC Lahti - AC Oulu Lahden Stadionilla sunnuntaina 22.5. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, ACO TV