AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3
#16 Banza

11

(1-0)

Yleisöä 1287

HIFK
3-4-3
#9 Markkanen
vko.18 // 6.5.2022

Ennakko: AC Oulu-HIFK

Ennakko: AC Oulu-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

HIFK jatkaa vierasotteluiden minikiertuetta lauantaina, kun Veikkausliigan kausi jatkuu HIFK:n osalta huomenna Oulussa, jossa vastaan asettuu AC Oulu.

Kumpikin joukkueista on aloittanut kautensa hieman yskähdellen, vaikka Oulu saikin kauden avausvoittonsa hyvän esityksen jälkeen FC Hakaa vastaan juuri kotikentällään. HIFK joutuukin kovan haasteen eteen, koska Oulu on ollut pirteä kotonaan tällä kaudella ja ottelupaikkana toimivan Raatin stadionin luonnonnurmi ei ole huippukunnossa. Tämän tiedostaa myös HIFK:n keskikenttäpelaaja – viime kaudella Oulussa pelannut – Sergei Eremenko.

– Vaikea peli tulossa, varsinkin kun edessä on ensimmäinen ottelu luonnonnurmella, joka ei ole huippukunnossa. Odotan tasaista vääntöä ja näissä peleissä, joissa kenttä ei ole vielä valmis, ratkaisee asenne.

- Meidän täytyy mennä otteluun antamaan kaikkemme, jotta saamme 3 pistettä mukaan kotiin, Eremenko ennakoi huomista.

AC Oulu kaatoi kauden ensimmäisessä kotiyleisön edessä pelaamassaan ottelussaan FC Hakan ja viikolla joukkue haki cupissa voiton TP-47:sta.

- Joukkue on hyvässä tilassa, hyvien tulosten kautta olemme saaneet itseluottamusta. Otteet ovat olleet koko alkukauden ihan hyviä, mutta nyt on alkanut tulla myös tulosta, Laivastonsinisten päävalmentaja Ricardo Duarte sanoo.

HIFK lähtee myös otteluun pitkästä aikaa voitto alla, kun FC Honka kaatui Suomen Cupissa, ja se ei ole ollut näkymättä ja tuntumatta HIFK:n tekemisessä. Voitot luovat positiivista fiilistä kaikkeen tekemiseen ja henkinen lukko avautui Cupista haetun Honka-voiton ansiosta. Eremenko ei voi olla liikaa korostamatta positiivisten tulosten merkitystä.

– Valmistautuminen otteluun on sujunut hyvin, treenit ovat kulkeneet hyvin ja kaikesta näkee, että Cupissa otettu voitto oli meille henkisesti todella tärkeä juttu. Oli loistavaa juhlia Kingien kanssa voiton jälkeen ja sen tunteen haluaa kokea joka pelin jälkeen. Siksi annamme kaikkemme huomenna, jotta saadaan se toistettua, Sergei Eremenko hekumoi.

HIFK:n cup-voitto on pantu merkille toki myös Oulussa.

- Jos teemme parhaamme, olemme varmasti hyvin lähellä ottaa lisää pisteitä. mutta edessä on jälleen vaikea ottelu. HIFK parantaa nyt uuden valmentajan alaisuudessa, he voittivat Hongan cupissa ja sarjatilanne ei kerro kaikkea, Duarte muistuttaa.

- HIFK:lla on erittäin hyviä pelaajia ja Veikkausliigassa ei ole helppoja pelejä. HIFK on vaarallinen vastahyökkäyksissä, se meidän pitää ottaa huomioon. Omassa pelissämme meidän pitää olla tehokkaita, kun pääsemme paikoille rangaistusalueella.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Hajizadeh Amir


AC Oulu-HIFK Raatin stadionilla lauantaina 7.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: ACO TV, HIFK:n verkkosivut