AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 7.5.2022

"Mitä Mixu tuo Veikkausliigaan ja HIFKiin?" - AC Oulu odottaa kovaa vastusta

"Mitä Mixu tuo Veikkausliigaan ja HIFKiin?" - AC Oulu odottaa kovaa vastusta

Mixun kuviot kiinnostavat myös Oulussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Tänään Raattiin saapuu tämän hetken kiinnostavin vastustaja tässä maassa, kun AC Oulu kohtaa illan ottelussa HIFK:n.

Stadin punaisten sarjasijoitus on tällä hetkellä viimeinen ja heillä on tilillään vain yksi tasapeli. Nimekkäällä joukkueella on varmasti jo painetta saada ensimmäinen voitto plakkariin ja vielä uuden päävalmentajan Mixu Paatelaisen kuherruskuukauden aikana. Tänään nähdään todennäköisesti kova taistelu Raatissa, joita ottelut HIFKiä vastaan ovat aina olleet. Lisäksi helsinkiläisten kannattajia on tulossa matsiin bussilastillinen, joten illan ottelusta ei tunnelmaa puutu.

- Varmaan mielenkiintoisin asia katsojalle ottelussa on nähdä, mitä asioita Mixu Paatelainen tuo Veikkausliigaan ja HIFKiin. Mixu on valmentajana erittäin kokenut ja todella mielenkiintoinen lisä tähän sarjaan. Ja viime peleissä on ollut viitteitä, että HIFK alkaa pikkuhiljaa löytämään sen "oman juttunsa" ja pelitavalliset asiat alkaa olemaan selkeät pelaajiston keskuudessa. Peruspermanentti myös pelaajistossa taitaa olla löytynyt, vaikka heillä onkin muutamia kysymysmerkkejä mahdollisten loukkaantumisen takia, AC Oulun apuvalmentaja Teemu Tavikainen pyörittelee.

- HIFK on suoraviivainen hyökkäyssuuntaan ja sen takalinjoilta löytyy paljon taitoa. Muun muassa maalivahti Beto on varmasti yksi parhaista Suomessa pelanneista maalivahdeista ja hänen puolipitkät avaukset hakevat laadullisesti kyllä vertaistaan. HIFK kaatoi Suomen Cupin pelissä tiistaina FC Hongan, joten meillä on taas täysi työ tehtävä, jotta pisteet jäävät Raattiin.

AC Oulu lähtee iltaan tavoittelemaan kolmatta peräkkäistä voittoa ja toista voittoa Veikkausliigassa. Ennen illan ottelua Laivastonsiniset ovat sarjassa kahdeksantena viidellä pisteellä. Lisää pisteitä kuitenkin janotaan oululaisten leirissä ja varsinkin edellisen kierroksen hienon voiton jälkeen kolme pistettä on ainoa tavoite illan ottelusta. Flunssa-aalto alkaa olla selätetty, joten ainakin siinä suhteessa Raattiin saadaan ehjempi joukkue, kuin pariin viime otteluun.

AC Oulu-HIFK Raatin stadionilla lauantaina 7.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia