AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

21

(1-1)

Yleisöä 722

AC Oulu
4-3-3
vko.16 // 23.4.2022

Ennakko: IFK Mariehamn-AC Oulu

Ennakko: IFK Mariehamn-AC Oulu

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn ja AC Oulu hakevat kumpikin kauden ensimmäistä voittoaan kohdatessaan sunnuntaina Wiklöf Holding Arenalla.

Kotijoukkue IFK Mariehamn on kauden kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta kirjannut yhtä monta tasapeliä. Päävalmentaja Daniel Norrménin mukaan enemmänkin olisi ollut tarjolla edellisottelua lukuun ottamatta.

- Olen pettynyt pistesaldoomme, mutta tyytyväinen kahteen esitykseemme kolmesta. Meidän olisi pitänyt voittaa FC Lahti ja HIFK, mutta rehellisyyden nimissä olimme viimeksi Honkaa vastaan lähempänä tappiota. Sen ottelun osalta voimme olla iloisia, että saimme pisteen. Emme olleet tarpeeksi hyviä, Norrmén kertaa.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte tietää mitä Maarianhaminassa on odotettavissa.

- Viime ottelun jälkeen lepäsimme hiukan, myös henkisesti. Nyt olemme keskittyneet vain edessä olevaan otteluun, Duarte sanoo.

- Tiedämme IFK Mariehamnin, he pelaavat aika samalla tavalla kuin viime kaudella, vaikka heillä on paljon uusia pelaajia. He puolustavat hyvin ja taistelevat kovasti ja hakevat vastahyökkäyspaikkoja. Heillä on nopeita pelaajia ja meidän pitää olla valmiina sen varalta. Meillä tulee varmasti olemaan myös paikkamme ja ne pitää käyttää hyväksi. Odotan lopulta aika avointa peliä.

Sunnuntain ottelusta AC Oulua vastaan Norrmén odottaa erilaista kuin Honka-ottelusta, vaikka vastustaja samalla 4-3-3-ryhmityksellä todennäköisesti pelaakin.

- He vaihtavat pelipaikkoja erittäin paljon ja ovat joustavia, siihen meidän on pystyttävä vastaamaan, ettemme pelaa itseämme ulos. Se on juuri se mitä he hakevat – että me joudumme pois omilta tonteiltamme. Jos näin käy, olemme vaikeuksissa. Meidän pitää pysyä rauhallisena ja ottaa vastaan heidän hyökkäyksensä.

- Sitten vielä heidän hyökkääjänsä Michael Lopez on ollut tulikuuma boksissa. Häntä meidän täytyy pitää silmällä.

IFK Mariehamnin pelaajatilanne ottelun alla on hyvä. Ainoastaan Oscar Wiklöf on sairastuneena sivussa ja vielä perjantaina sairastelun jälkeen puolitehoisesti harjoitelleen Eero Tammisen pelaaminen on kysymysmerkki. Kärkeen Grönvitt saa takaisin Honka-ottelussa pelikieltonsa kärsineen Dén.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Kemppinen Antti
4.ET Notash Pouria

IFK Mariehamn - AC Oulu Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 24.4. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: Ålandstidningen, ACO TV