AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3

51

(2-0)

Yleisöä 332

SJK
3-4-3
vko.16 // 24.4.2022

Ennakko: FC Honka-SJK

Ennakko: FC Honka-SJK

Kuva: Juhani Järvenpää

Veikkausliigan viikonlopun kierros saadaan päätökseen maanantai-iltana FC Hongan ja SJK:n kohtaamisen myötä.

Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Hongan varakenttänä toimivalla Bolt Areenalla Helsingissä, koska Tapiolan Urheilupuiston kenttä ei ole vielä pelikunnossa. Peli piti pelata jo lauantaina, mutta se siirtyi samasta syystä maanantaille Bolt Areenan päällekkäisen varauksen vuoksi.

Honka lähtee SJK-otteluun tasapeliin päättyneen IFK Mariehamn-pelin jälkeen. Keltamustilla oli ottelussa paikat voittoonkin.

– Pelasimme Ahvenanmaalla ehjän ysikymppisen. Pystyimme kontrolloimaan esimerkiksi Haka-otteluun verrattuna peliä paremmin molemmilla nelivitosilla ja olisimme ansainneet voiton. Lisämaalit jäivät kuitenkin uupumaan, Duarte Tammilehto toteaa.

Honka ja SJK kohtasivat myös Liigacupin välierissä. Tasainen ottelu meni maalittomassa tasatilanteessa rangaistuspotkukilpailuun saakka, jossa Maksim Rudakov otti kaksi SJK:n laukausta kiinni ja Agon Sadiku nosti kylmänviileästi ratkaisevan pilkun, joka vei Hongan loppuotteluun.

– Pelasimme SJK:ta vastaan Liigacupin välierässä ja sinänsä meillä on heistä tuoreet muistot. He pystyivät Liigacupin ottelussa tuottamaan meille ongelmia pallonhallintansa kautta, mutta myös me pystyimme tuottamaan heille vastaavia ongelmia. Meidän tulee olla vielä parempia viimeisellä kolmanneksella SJK:n linjan edessä, jotta saamme luotua vielä lisää maalipaikkoja.

- SJK on tasainen ja hyvä joukkue ja meidän pitää parantaa vielä viime pelistä saadaksemme voiton, Tammilehto sanoo.

SJK on puolestaan kärsinyt avauskierroksen HIFK-voittonsa jälkeen kaksi tappiota. Liigacupin välieräkin on hyvin muistissa myös SJK:ssa ja tavoitteet ovat samansuuntaiset kuin Hongallakin - pisteet ja pelin parantaminen.

– Maanantaina on vastakkain kaksi joukkuetta, jotka molemmat haluavat dominoida peliä ja pallohallintaa, sekä luoda mahdollisuuksia sen kautta. Uskon, että tästä tulee jälleen erittäin hyvä ottelu. Samalla toivomme, että olemme pystyneet kehittymään niin, että nyt myös voitamme tämän ottelun, SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez arvioi.

– Meidän tulee ottaa seuraava askel pelissämme, ja ottaa hyvällä esityksellä myös voittoja ja pisteitä.

SJK:n pelaajista Jake Jervis on tekemässä jo lähiaikoina paluuta kentille loukkaantumisensa jälkeen ja hänen tilannettaan katsotaan päivittäin. Pelikiellon vuoksi sivussa SJK:lta on varmuudella Cristhian Valencia.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Kuukasjärvi Arttu
AET 2 Määttänen Janne
4.ET Vuorinen Juuso

FC Honka - SJK Bolt Arenalla maanantaina 25.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.