AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3

51

(2-0)

Yleisöä 332

SJK
3-4-3
vko.17 // 25.4.2022

Honka kaatoi SJK:n komein lukemin (FC Honka-SJK 5-1)

Honka kaatoi SJK:n komein lukemin (FC Honka-SJK 5-1)

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka kuittasi pisteet viikonlopun kierroksen päätösottelussa maanantaina, kun SJK kaatui Bolt Arenalla selkein lukemin 5-1 (2-0).

Ottelu sai edellisen ottelun tapaan hirveän alun SJK:n kannalta, kun pallo oli jo toisen minuutin jälkeen maalissa. Pallo keskitettiin ensin maalille oikealta laidalta, ja Markus Uusitalo torjui takatolpalta tulleen laukauksen. Pallo tuli kuitenkin ruuhkan takana vapaana olevalle Matias Ralelle, ja tämä veti pallon ristikkäiseen alakulmaan.

Maalin jälkeen SJK otti pelin haltuun rakentelemalla maltilla peliä syöttelemällä ja pariin kertaan Daniel Håkans pääsi vauhtiin Hongan puolustuksen keskellä. Ensimmäisessä tilanteessa vetoa ei saatu aikaiseksi, mutta toisessa Hongan maalivahti Maksim Rudakov sai jalkansa eteen Håkansin sijoitukseen. Kertaalleen myös Jake Dunwoody pääsi ampumaan yläputkeen etutolpalta ja läheltä, kun ensin Josepablo Monreal oli ollut nokikkain Rudakovin kanssa.

Kun SJK nosti peliä ylös ja hallitsi palloa, sai Honka hyvän vastahyökkäyksen vasemmalta laidalta. Kevin Jansen käynnisti hyökkäyksen antamalla pallon laitaan Rui Modestolle, joka voitti juoksukilpailussa Atakayin. Modesto antoi hyvän matalan keskityksen laidalta maalin eteen ja siellä Agon Sadiku pääsi laittamaan pallon verkkoon.

Myös toinen puoliaika sai jälleen vieraiden kannalta hirveän alun, kun pallo oli pian SJK:n maalissa. Pallo lähti omasta puolustuksesta ja se katkaistiin keskialueella. Siitä sen sai Hongan Jerry Voutilainen, joka voitti painikisassa Martti Haukiojan ja väänsi pallon Uusitalon jalan kautta sisään.

SJK sai hieman toivoa 65 peliminuutilla, kun Pablo Andrade keskitti pallon maalille, ja siellä Rafal Wolsztynski jatkoi sen päällä sivuun Josepablo Monrealille. Monreal laukoi pallon volleylla sisään.

Honka kuitenkin kuittasi välittömästi, kun pallo tuli laidasta SJK:n boksissa täysin vapaana olleelle Jansenille. Ja kun SJK koitti hakea maalia, teki Honka vielä viidennen osuman. Asialla toista kertaa Voutilainen. Enempää maaleja ei nähty, ja SJK:n nöyryytys oli ohi.