AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1467

KuPS
4-3-3
vko.16 // 22.4.2022

KuPS jatkoi voittoputkeaan Lahdessa (FC Lahti-KuPS 0-1)

KuPS jatkoi voittoputkeaan Lahdessa (FC Lahti-KuPS 0-1)

KuPS haki niukan voiton Lahden Stadionilta. (Kuva: Lauri Ilola)

FC Lahti avasi Lahdessa pelattujen kotiotteluiden kauden niukalla tappiolla Kuopion Palloseuralle.

Tiukan kamppailun loppulukemiksi kirjattiin KuPS:n 1-0-voitto. Ottelun ainokaisen viimeisteli vierailijoiden Jānis Ikaunieks.

Sarjakärjessä oleva KuPS aloitti ottelun vahvasti ja iskikin vartin kohdalla ottelun avausmaalin. KuPS-kapteeni Henri Toivomäki syötti ovelan syötön ja Jānis Ikaunieks liukui palloon. Pallo muutti riittävästi suuntaa ja FC Lahden maalilla torjunut Antonio Reguero oli yllätetty.

Ensimmäisen jakson lahtelaispaikat jäivät vähiin, sillä KuPS puolusti erittäin tiiviisti. Lahden paras paikka tuli Eemeli Virralle, jonka tulinen veto meni niukasti yli. Toisessa päässä puolestaan Reguero torjui Toivomäen laukauksen ja näin ollen tauolle mentiin kuopiolaisten 1-0-johdossa.

KuPS aloitti myös toisen jakson vahvasti. Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen vierailijoiden Joona Veteli ampui kovan vedon yläputkeen. Jatkotilanteesta Tim Väyrynen siirsi pallon maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi ja näin ollen Lahti selvisi säikähdyksellä.

Lahti paransi jakson edetessä otteita, mutta aivan viimeinen silaus puuttui. Lisäajalla Virta toi pallon hyvin ylös ja syötti Pyry Lampiselle. Lampinen kääntyi ja ampui suoraan pystytolppaan. Irtopallossa oli ensimmäisenä Albion Ademi, mutta väkkärän laukaus karkasi ohi maalin. Näin ollen pisteet matkasivat Kuopioon.