AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1467

KuPS
4-3-3
vko.16 // 21.4.2022

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Kuva: IFK Mariehamn

Perjantaina on vihdoin aika korkata liigakausi myös Lahdessa. FC Lahti saa vastaansa hallitsevan cup-mestarin ja viime kauden hopeamitalistin Kuopion Palloseuran.

FC Lahti avasi voittotilinsä maanantaina Helsingin IFK:a vastaan. Lahti paransi otteitaan ottelun edetessä ja purjehti lopulta 3-0-voittoon Chinedu Geoffreyn, Altin Zeqirin ja Macoumba Kandjin maaleilla. Eduards Emsis onnistui topparina ja keskiakselilla Eemeli Virta ja Arttu Heinonen pelasivat huippuottelun. Päävalmentaja Ilir Zenelin mukaan ottelusta on hyvä ottaa asioita matkaan myös tuleviin otteluihin.

– Ottelusta jäi hyvä maku. Siitä on hyvä ottaa asioita mukaan myös huomiselle. Etenkin oikeanlainen rentous tekemiseen on toivottavaa myös tulevaisuudessa, hyväntuulinen Zeneli summasi edellisen ottelun.

KuPS:n alkukausi on ollut todella vahva ja KuPS on kaatanut vuoron perään FC Interin, Ilveksen ja viimeksi SJK:n. KuPS porskuttaakin Veikkausliigan kärkipaikalla tasapisteissä Helsingin Jalkapalloklubin kanssa. Jälleen vahvan alkukauden pelannut KuPS:n keskikentän moottori Anton Popovitch näkee FC Lahden vaarallisena ja suoraviivaisena joukkueena.

- FC Lahti pelaa tosi suoraviivaisesti ja se on meille jälleen uudenlainen haaste. Meidän pitää löytää aseet Lahden pelitapaa vastaan ja uskon, että meillä ne aseet myöskin ovat. Alkukautemme on ollut vahva, mutta peliesityksissämme on edelleen parannettavaa. Olemme puhuneet joukkueen kanssa omasta prosessistamme ja teemme joka päivä töitä kehittyäksemme.

- Samalla voi kuitenkin sanoa, että aika hyvin kausi on osaltamme alkanut, Popovitch virnistää.

Perjantain kamppailuun Lahti lähtee hakemaan täyttä pistepottia. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa pelikieltoinen Juho Pirttijoki ja kolhujaan parantelevat Martinos Christofi, Lassi Järvenpää, Daniel Koskipalo ja Joona Tiainen. Joukkue otti hieman tuntumaa stadionin nurmeen torstaina ja Zeneli on innoissaan joukkueen päästessä vihdoin kotikentälle.

– Vihdoin pelaamme oikeasti kotona. Olen innoissani myös siitä, että pelaamme nurmella. Kentällä on tietysti oma vaikutus peliin, mutta se on molemmille sama. Haluamme jatkaa siitä, mihin maanantaina jäimme, Zeneli kertoo.

Keltapaidoilla on puolestaan jälleen jalkeilla todella vahva joukkue myös Lahdessa. Kovan kilpailutilanteen myötä kovia pelimiehiä joutuu myös jäämään kokoonpanon ulkopuolelle. Popo näkee äärimmäisen kovan kilpailutilanteen pelkästään hyvänä asiana joukkueen kannalta.

- Jokaisissa treeneissä pitää näyttää valmennukselle ansaitsevansa paikkansa avauksessa ja se ajaa meitä kaikki yhdessä eteenpäin. Tietysti jokainen pelaaja haluaisi pelata mahdollisimman paljon, mutta näin kovassa ympäristössä se ei aina ole mahdollista. Meillä on todella hyvä joukkue ja on hyvä asia, että kilpailu pelipaikoista on kova, Popovitch ynnää.

Erotuomari: Järvinen Jari
AET 1: Jantunen Olli
AET 2:Kettunen Eemeli
4.ET: Vuorinen Juuso


FC Lahti-KuPS Lahden stadionilla perjantaina 22.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, KuPS:n verkkosivut