AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1

32

(3-0)

Yleisöä 340

FC Haka
5-3-2
vko.14 // 6.4.2022

Ennakko: FC Honka-FC Haka

Ennakko: FC Honka-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

FC Honka ja FC Haka aloittavat Veikkausliigan toisen kierroksen torstaina. Pitkälle venyneen talven takia ottelu pelataan Helsingissä Bolt Arenalla kello 18.00 alkaen.

Liigacupin voittanut Honka kärsi avausottelussaan niukan 0-1-tappion HJK:lle. Ottelussa ei maalipaikoilla kumpaankaan päähän juhlittu, mutta HJK onnistui iskemään yhden osuman, joka riitti tuomaan pisteet helsinkiläisille.

Ottelussa peräti viisi Honka-pelaajaa sai tililleen ensiminuutit Veikkausliigakentillä. Avauskokoonpanossa heistä oli Honka-kasvatti Elias Äijälä, joka esiintyi vahvasti vasemman puolustajan tontilla. Saku Heiskanen, Agon Sadiku, Florian Krebs ja Mohammed Adams tulivat vaihdosta kentälle.

Avausottelusta tulokseksi jäi karvas tappio, mutta se on Honka-leirissä käännetty voimavaraksi ja itseluottamus on korkealla kauden toiseen otteluun lähdettäessä.

– Normaaliin tapaan käymme kutakin liigajoukkuetta läpi ja pyrimme löytämään keinot horjuttaa heidän pelaamistaan. Meillä on hyvä meno joukkueessa ja meidän täytyy jatkaa sitä aggressiivisuutta, jota olemme tänä vuonna esittäneet. Meidän pitää mennä kentälle vielä enemmän sillä asenteella, että teemme heidän olonsa mahdollisimman tukalaksi, eikä niin että kuvittelemme kaiken olevan hallinnassa ja hyvin, toppari Ville Koski toteaa Hongan sivuilla.

Hakan leirissä Hongan alkuvuoden hyvät tulokset on pantu kuitenkin tarkkaan merkille.

– Honka hävisi ekan pelin Helsingissä, mutta näyttänyt talvella, että ovat hyvässä iskussa. Toki oma erikoisuutensa, että pelataan vieraalla kentällä heille.

– Kyllä me lähdetään hakemaan tulosta. Tiedostetaan heidän heikkoudet ja vahvuudet, minkä avulla pyritään löytämään voittava sapluuna, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio valottaa.

Hongan tapaan myös Haka pelasi hyvän preseasonin. Valkeakoskelaiset ylsivät Liigacupissa aina välieriin saakka, kunnes Hongalle finaalin hävinnyt FC Inter oli vahvempi rangaistuspotkukilpailussa.

Vaikka Tehtaan kenttä toimi Hakan kotiavauksen näyttämönä jo viime lauantaina, niin kuluneella viikolla takatalvi ajoi koskilaiset takaisin halliin. Tämä ei kuitenkaan päävalmentaja Teemu Tainion mukaan aseta Hakaa mitenkään heikompaan asemaan jatkoa ajatellen.

– Nyt on vähän sama tilanne kaikilla. Helsinki taitaa olla ainoa paikka, missä on voinut treenata ulkona tällä viikolla.

– Nää on niitä asioita, mihin ei voi vaikuttaa, joten on keskitytty omaan tekemiseen. Meillä on kaiken kaikkiaan ollut hyvä viikko.

Treenillisesti viikko on siis ollut Hakalle oikein mainio, mutta pelaajarintamalta saatiin huonoja uutisia keskiviikkona. Ilves -ottelussa loukkaantuneen Vigori Gben vamma osoittautui niin pahaksi, että miehen kausi on näillä näkymin ohitse. Gben lisäksi Atte Sihvonen ja Elias Collin ovat sairaana, sekä Luiyi de Lucas on vielä tämän ottelun sivussa pelikiellostaan johtuen.

Honka ja Haka kohtasivat molempien joukkueiden Liigacupin lohkovaiheen avausottelussa helmikuussa. Rui Modesto vei Hongan johtoon toisen jakson alkuvaiheilla, mutta Janne-Pekka Laineen loppuhetkien tasoitusmaalin myötä päädyttiin 1-1 tasatulokseen.

Viime kauden Veikkausliigassa joukkueet pelasivat kolmesti. Honka voitti ensin Tapiolassa 2-1 ja runkosarjan toinen kohtaaminen päättyi Valkeakoskella tasan 1-1. Loppusarjan ottelussa Haka oli parempi 2-0 luvuin.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: De Casseres Christian
4.ET: Roth Matti


FC Honka-FC Haka Helsingin Bolt Arenalla torstaina 7.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Hakan verkkosivut