5-3-2
vko.14 // 7.4.2022

Honka nappasi avauspisteensä (FC Honka - FC Haka 3-2)

Kuva: Juhani Järvenpää

Honka ja Haka kohtasivat Bolt Arenan torstai-illassa. Honka tuli otteluun vahvasti ja johti puoliajalla 3-0. Toisella jaksolla Haka osui kahdesti, mutta Honka nappasi lopulta kauden avausvoittonsa 3-2 loppulukemin.

Honka sai otteluun unelma-alun. Pelattiin vasta ottelun neljättä minuuttia, kun Niilo Saarikivi lähetti kulmapotkun maalille. Aatu Hakala torjui Ville Kosken puskun, mutta Aldayr Hernández pääsi lataamaan paluupallosta keltamustat 1-0 johtoon.

Hakan tasoitus ei ollut kovinkaan kaukana seitsemän minuutin kohdalla. Seth Saarisen laukauksen paluupallo jäi maalinedustalle, mutta lopulta ottelua jatkettiin kulmapotkulla. Kymmenen minuuttia oli tulossa täyteen, kun Honka hyökkäsi jälleen vaarallisesti. Rui Modesto pelasi boksin rajoille Agon Sadikulle, mutta viimeistely meni hieman vasemmalta ohi Haka-maalin.

Honka iski illan toisen maalin 18. minuutilla. Hernández ja Jerry Voutilainen pelasivat pallon oikeaan laitaan Modestolle. Haka-toppari Anthony Herbert puski portugalilaisen keskityksen maalin edustalle, josta Florian Krebs pääsi viimeistelemään komeasti Hongan kahden maalin karkumatkalle.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Honka hyökkäsi taas vaarallisesti. Modesto pelasi Sadikulle, joka kiersi jo Haka-vahti Hakalankin, mutta laukaus ajautui sivuverkkoon.

36. minuutilla syntynyt Hongan 3-0 maali oli aivan upeaa katseltavaa. Pallo liikkui reitillä Tammilehto-Voutilainen-Krebs-Tammilehto-Voutilainen ja lopulta Sadiku viimeisteli vielä upean rakentelun päätteeksi keltamustat kolmen maalin verran edelle.

Hongan neljäskin maali oli muutamaa minuuttia ennen taukoa lähellä, mutta Voutilaisen yritys karkasi yli maalin. Näin tauolle siirryttiin 3-0 lukemissa.

Vierasjoukkue Haka tuli toiselle jaksolle vahvasti. Logan Rogersonin kuti lähti tulisesti jo jakson toisella minuutilla, mutta Maksim Rudakov sai Honka-maalilla näppinsä väliin.

Haka kavensi ottelun lopulta 68. minuutilla pilkulta. Lee Erwinin laukaus upposi Rudakovin käsien kautta maaliin.

Vain hetkeä myöhemmin Ville Koski nousi korkeimmalle kulmapotkutilanteessa ja oli lähellä tehdä Hongan neljännen, mutta Seth Saarinen oli hereillä tolpalla ja lukemat pysyivät muuttumattomina.

Haka laittoi pelin jännäksi tulemalla maalin päähän juuri kun 86. minuuttia täyttyi kellossa. Erwin laukoi illan toisensa ja lukemat tulostaululla olivat 3-2. Erwin pääsi vielä laukomaan hyviltä tonteilta juuri ennen ysikymppisen täyttymistä, mutta Hongan onneksi yli maalin. Näin Honka nappasi Veikkausliigakauden avausvoittonsa kauden toisessa ottelussa.