AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 614

FC Lahti
4-4-2
vko.13 // 1.4.2022

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Kuva: IFK Mariehamn

Veikkausliiga käynnistyy lauantaina ja FC Lahti matkaa avauskierroksen iltaotteluun Ahvenanmaalle haastamaan IFK Mariehamnia.

FC Lahden harjoituskausi oli rikkonainen ja lahtelaisia kiusasivat niin loukkaantumiset kuin sairastelut. Viime perjantain kenraaliharjoituksessa Lahti kuitenkin kaatoi Ykkösen kauteen valmistautuvan SJK Akatemian näytöstyyliin 3-0. Arttu Heinonen, tuorein hankinta Albion Ademi ja Pyry Lampinen osuivat, mutta Lahdella oli lukuisia paikkoja myös lisäosumiin.

Lahtelaisten pelissä palaset ovat hiljalleen loksahdelleet kohdalleen. Myös päävalmentaja Ilir Zenelillä on luottavainen fiilis tulevaan.

– Olemme tyytyväisiä, että kausi alkaa vihdoin. Talvikausi on ollut välillä alamäkeä, välillä ylämäkeä, mutta enimmäkseen alamäkeä. Talvikausi oli kuitenkin todella antoisa. Se oli opettavainen ja samalla joukkuetta yhdistävä. Joukkueeseen tuli isompia remontteja ja saimme hyviä persoonia. Loukkaantumiset, flunssa- ja korona-aallot koettelivat meitä, mutta summa summarum, olemme pystyneet optimoimaan viimeiset kolme tai neljä viikkoa.

- Samalla tyylillä kuin vähän etelämpänä, jossa harjoittelukausi kestää viisi tai kuusi viikkoa maksimissaan. Minulla on luottavainen fiilis ja joukkueella myös, Zeneli summa talvikauden.

IFK Mariehamnin kipparinnauhaa kantaa tällä kaudella Timi Lahti, joka vielä viime kaudella edusti nyt vastaan tulevaa lahtelaisryhmää. Kauden kynnyksellä tunnelmat ovat odottavat, mutta erityisemmin Lahti ei jännitä entisen seuransa kohtaamista.

- Olen kaikkien vuosien aikana pelannut usein entistä joukkuettani vastaan, joten ei tämä mikään erityistapaus minulle ole, Lahti sanoo, eikä lähde isommin arvioimaan voimasuhteita lauantaina.

- Liigassa on niin monta tasaväkistä joukkuetta, että on vaikea sanoa mitään erityisempää mistään joukkueesta.

IFK Mariehamnin alkuvuosi on FC Lahden tapaan ollut vaihteleva ja yhtään nollapeliä ei harjoituskaudelle osunut.

- Puolustajana haluaisi aina pitää nollan, mutta tämä ei missään nimessä ole asia, josta pitäisi olla huolestunut. Olemme kohdanneet kahdesti HJK:n vieraissa, Interin vieraissa ja samoin Siriuksen, eikä noissa otteluissa ole helppo pitää nollaa.

"Grönvittiltä" puuttui viime viikonlopun kenraaliharjoituksesta tukku pelaajia, mutta valtaosa oli sivussa varmuuden vuoksi, joten päävalmentaja Daniel Norrménilla on todennäköisesti käytettävissään lähes täysi ryhmä.

Pahaan vierasotteluun Lahti lähtee vielä haastavista lähtökohdista. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa maajoukkuereissulla kolhun saaneet Arlind Sejdiu ja Eduards Emsis ja heinäkuuhun asti sivussa oleva Lassi Järvenpää. Lisäksi muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta lähempänä ottelua. Zeneli uskoo, että lauantaina alkavasta jalkapallokaudesta tulee lahtelaiselle jalkapalloperheelle upea vuosi.

– Tänä vuonna joukkue kasvaa pelistä toiseen ja lähdemme hakemaan voittoa jokaisesta ottelusta. Samalla haluamme viihdyttää ja tuoda tunteita. Välillä peleissä mennään päästä päähän. Ykkösprioriteetti on kuitenkin siinä, että haemme voittoa.

- Lauantaina on ensimmäinen peli ja nälkä on iso. Yksittäinen peli ei vielä määrittele paljoa, mutta meidän pitää osata kontrolloida tunteet. Pelissä jaetaan aikuisten oikeasti kolme pistettä. Vaikea vieraspeli tähän alkuun sopii meille erinomaisesti. Aurinko paistaa ja toivottavasti paistaa myös lauantaina. Tämä vuosi on meidän joukkueellemme Annus mirabilis, Zeneli kertoo.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Millner Max
4.ET: Salo Jesse


IFK Mariehamn-FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 2.4. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelusta Ruudusta.

Lähde: Ålandstidningen, FC Lahden verkkosivut