AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 614

FC Lahti
4-4-2
vko.13 // 2.4.2022

Tasapeli avausottelussa Maarianhaminassa (IFK Mariehamn - FC Lahti 0-0)

Tasapeli avausottelussa Maarianhaminassa (IFK Mariehamn - FC Lahti 0-0)

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn ja FC Lahti tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä liiga-avauksessa Maarianhaminassa.

Kotijoukkue IFK Mariehamn oli ottelun alussa terävä ja loi muutaman loistavan maalipaikan. FC Lahden maalilla torjunut Joona Tiainen kuitenkin nollasi sekä Dén ja Joakim Latosen yritykset.

Viidennellä peliminuutilla Dén saksipotku osui lisäksi tolppaan. Lahtelaisten parhaat yritykset tulivat Altin Zeqirin kautta, mutta maaleja ei Ahvenanmaalla nähty ensimmäisellä jaksolla.

Toisella jaksolla Lahti paransi ja Albion Ademi ja Altin Zeqiri löysivät toisensa. Myös Hysen Memollan keskitykset loivat paikkoja. IFK:n paras paikka tuli Délle, mutta Tiainen otti loistavan jalkatorjunnan. Vartti ennen loppua Lahti pääsi ylivoimalle, kun Eero Tamminen rikkoi Eemeli Virtaa ja nappasi toisen varoituksensa.

Myös toisessa päässä puolustus ja maalivahtipeli nousi ratkaisevaksi. Ademi pelasi huippupaikan Zeqirille, mutta Elmo Henriksson venyi. Henriksson sai käsiään väliin myös Macoumba Kandjin nostoon.

Ottelun lopussa vielä Chinedu Geoffrey pääsi Zeqirin jatkamaan palloon, mutta IFK-puolustus pääsi hieman laukaukseen väliin. Näin ollen pisteet tasattiin Maarianhaminassa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut