AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 1067

Ilves
4-5-1
vko.34 // 29.8.2021

IFK Mariehamnille äärimmäisen tärkeä voitto (IFK Mariehamn - Ilves 1-0)

IFK Mariehamnille äärimmäisen tärkeä voitto (IFK Mariehamn - Ilves 1-0)

Grönvitt juhlii ratkaisumaalia. (Kuva: Juha Tamminen)

Putoamistaistelua käyvä IFK Mariehamn sai balsamia haavoihinsa palaamalla voittojen tielle. Ilves puolestaan joutui kotimatkalle kolmas peräkkäinen tappio niskassaan. Sunnuntai-illan ainoasta osumasta vastasi ghanalainen Mohammed Abubakari.

Kotijoukkue näytti, että se on päävalmentajan tehtäviin tarttuneen Daniel Norrménin johdolla valmis taistelemaan pisteistä putoamispeikon karistaakseen. Ensimmäisen vartin sisään Ilves-puolustaja Mikael Almén sai tuntea kovat otteet nahoissaan. Brassihyökkääjä Dé runttasi nappinsa Alménin jalkapöydälle, ja pakki joutui jättämään kentän.

Taklaukset olivat kovia, mutta pääosin siistejä. IFK piti keskikaistan hallussa ja vyörytti hyökkäyksiä Ilves-maalille. Yksi vaarallisimpia tilanteita oli Elias Mastokankaan pomppiva kääntölaukaus, jonka Rasmus Leislahti sai kuitenkin kahmaistua hellään syleilyynsä. Hetkeä myöhemmin Niilo Mäenpää ei saanut painettua vetoaan riittävän alas, vaan pallo karkasi lähietäisyydeltä yli riman.

Pallo liikkui nopeasti päädystä päätyyn. Jakson lopussa saarelaiset pääsivät vielä vaaralliseen vastahyökkäykseen ylivoimalla. Yanga Baliso karkasi oikealta laidalta vetopaikkaan, mutta Leislahti syöksyi hienosti käsineen väliin ja blokkasi pallon sivuun.

Ilveksen kamerunilainen topparivahvistus Tabi Manga oli arvokas lisä takalinjoille. Hänen miehekkäät otteensa tyrehdyttivät useita valkopaitaisten hyökkäyksiä. Toisessa päässä maarianhaminalaiset saivat olla melko rauhallisina.

Tunnin pelin jälkeen Ilves joutui niin sanotusti pesukoneeseen. Kovassa linkouksessa konemestareita olivat hyökkääjä Olawale Tehe ja keskikenttäpelaaja Mäenpää, jotka järjestelivät hyviä aihioita. Lopulta painostus tuotti tulosta, kun Mäenpää keskitti ja Mohammed Abubakari puski vastustamattomasti avausmaalin 65. minuutilla.

"Grönvitt" nosti hieman jalkaa kaasulta. Ilves sai jalansijaa, ja painopiste kääntyi kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Loppuminuutit olivat rikkonaisia ja valkopaidat pelasivat uhrautuvasti. Oskari Forsman viimeisenä lukkona jäädytti peliä ja täydet pisteet jäivät saarelle. Joukkueiden sijoitukset pysyvät silti ennallaan, Ilves on 8. ja IFK 11.