AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

10

(0-0)

Yleisöä 1067

Ilves
4-5-1
vko.34 // 28.8.2021

Ennakko: IFK Mariehamn - Ilves

Ennakko: IFK Mariehamn - Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Ilves matkustaa toiseen liigaotteluunsa päävalmentaja Toni Kallion alaisuudessa. Kohteena on Ahvenanmaa ja vastassa on IFK Mariehamn, jolla päävalmentajavaihdos on vielä tuoreempi tapaus.

Ilves on ollut viime vuosina kivi IFK Mariehamnin kengässä. Viime Veikkausliigakaudella molemmat kohtaamiset päättyivät tamperelaisten juhliin. Muistissa on myös Suomen Cupin finaali kesäkuussa 2019, kun kissapeto haki 2–0-vierasvoiton ja pokaalin kotiin saarelaisten nenän edestä.

Harjoitusotteluiden merkeissä joukkueet kohtasivat tänä keväänä kahdesti. Kaupin tekonurmella eli Ilveksen kotikentällä käydyt mittelöt päättyivät maaliskuussa 1–2 ja huhtikuussa 2–0.

Toni Kalliolla on vyöllä yksi ottelu päävalmentajana. Daniel Norrmén, 46-vuotias kollega vastustajan leirissä, on vielä kokemattomampi. Norrmén toimii ensimmäistä kertaa miesten joukkueen päävalmentajana, kun osapuolet kohtaavat sunnuntaina.

– Norrménia en tunne muuten kuin sen, mitä kentän laidalla on viime vuosina nähty. Joka tapauksessa lähtökohta on se, että he taistelevat sarjapaikastaan. Tietyllä tavalla totta kai mekin, mutta IFK on tässä ahtaammalla. Odotan, että siellä ainakin on taistelutahto kohdillaan, Kallio arvioi sunnuntain vastustajaa.

Viime vuonna Wiklöf Holding Arena kävi läpi perusteellisen remontin, jossa kenttää suurennettiin ja luonnonnurmi vaihtui lämmitettäväksi jalkapallonurmeksi. Se vaikuttaa myös pelin luonteeseen.

– Taktisesti ilmoilla on pieniä kysymysmerkkejä ilmoilla, että miten IFK lähestyy ottelua. Vahvuudet kauden mittaan heillä on ollut tilanteenvaihdoissa ja juoksuvoimassa. Perinteisesti siellä on luotettu myös erikoistilanteisiin ja keskityksiin, joten maalin edessä pitää olla tarkka.

– Etenkin aiemmalla pienellä nurmikentällä IFK usein lämäsi palloa nopeasti ylös. Uudella tekonurmella ja ruotsalaisvalmennuksessa he ovat pyrkineet enemmän pallonhallintaan. Saa nähdä, kuinka paljon on "old school" -meininkiä, Kallio pohtii.

Jotain uutta kotijoukkueen pelaamisessa tullaan varmasti näkemään sunnuntaina.

- Hyvä viikko takana. Olemme tehneet pieniä muutoksia asioihin, ei mitään suurta, ja tulemme myös pelaamaan hiukan eri tavalla – tai sitten aika paljonkin eri tavalla, Norrmén toteaa.

- Totta kai hiukan jännittää. Lähdemme hakemaan kolmea pistettä, se olisi täydellinen startti itselleni. Tarvitsemme kuitenkin hyvän esityksen ja toivon, että näemme meiltä hyvää puolustuspelaamista ja kun menemme ylöspäin, teemme oikeita valintoja.

Ilveksen omassa pelissä on viikon aikana keskitytty etenkin hyökkäysmallien kehittämiseen.

– Valmistautuminen on mennyt hyvin, eheä treeniviikko alla. Meillä on omaan hyökkäyspeliin selkeä sapluuna, jota lähdetään hakemaan. Käymme tässä vielä verryttelemässä stadionin vieressä, Maarianhaminaan lauantai-iltapäivällä joukkueen kanssa saapunut Kallio kertoo.

IFK Mariehamnilla on muutama kysymysmerkki sunnuntain ottelun alla. Ainoa varma poissaolija on viime ottelussa loukkaantunut Denys Balaniuk, jonka vamma osoittautui kuitenkin pelättyä lievemmäksi ja ukrainalainen saattaa olla käytettävissä jo ensi viikolla.

Erotuomari Nevalainen Ville
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Millner Max
4.ET Ahtola Alexander

IFK Mariehamn - Ilves Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 29.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: IFK TV, Ilveksen verkkosivut