AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3
#6 Jair Silva

11

(0-1)

Yleisöä 2268

KuPS
3-4-3
#25 Nissilä
vko.34 // 29.8.2021

Kuuma kärkikamppailu Helsingissä tasapeliin (HJK - KuPS 1-1)

Kuuma kärkikamppailu Helsingissä tasapeliin (HJK - KuPS 1-1)

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK pelasi vastustajansa tavoin sunnuntaina viikon kolmannen ottelunsa, kun Töölössä käytiin Veikkausliigan tulikuuma kärkikamppailu Klubin ja KuPS:n välillä.

Vaikka molemmat joukkueet olivatkin pelanneet torstaina kuluttavat europelit, ei ottelun alussa kentällä ollut väsymyksestä tietoakaan ja pelin intensiteetti oli korkealla heti avauspotkusta lähtien.

HJK onnistui luomaan ensimmäisen kympin aikana muutaman laadukkaan hyökkäyksen. Santeri Hostikka pääsi kertaalleen vetopaikkaan, mutta laukaus painui takatolpasta leveäksi.

HJK:n hienoisesta hallinnasta huolimatta vierailijatkin saivat luotua hyökkäyspeliään. Kuopiolaiset hakivat useampaan kertaan kohdepelaajia boksista korkeilla palloilla, jotka kuitenkin painuivat järjestään päätyrajasta yli.

Vajaan 25 minuutin pelin jälkeen HJK loi toistaiseksi ottelun parhaan tekopaikan. Hostikan nosto tavoitti Roope Riskin, joka jätti KuPS-puolustajan taakseen ja tykitti tulisesti. Johannes Kreidl KuPSin maalilla sai kättään tarpeeksi pallon tielle, ja torjui pelivälineen tolpan kautta kulmapotkuksi.

Avausjakso oli edennyt jo liki päätökseensä, kun KuPS pääsi iskemään ottelun avausmaalin helpolla tavalla. Hugo Keto liukastui avatessaan peliä, ja epäonnistunut pallo tippui suoraan Urho Nissilän jalkaan, joka ampui pallon välittömästi tyhjään maaliin.

Pian avausosuman jälkeen siirryttiin tauolle. Kokonaisuudessaan avausjakso oli HJK:n hallintaa, ja Klubi onnistui luomaan useita pitkiä hallintajaksoja vieraiden päätyyn. Avoin peli tarjosi myös kuopiolaisille paikkoja hyökkäyksiin, mutta maaliin päätynyt veto oli kuitenkin vieraiden ainoa maalia kohti suuntautunut laukaus.

Klubi aloitti toisen jakson räväkästi ja Kreidl joutui torjumaan perätysten Daniel O'Shaughnessyn puskun, sekä Santeri Väänäsen laukauksen.

Toinen jakso eteni HJK:n hallinnassa, mutta kuopiolaisten matalan puolustuksen murtaminen aiheutti tuskaa. KuPS puolusti omaa rangaistusaluettaan laadukkaasti usean miehen voimin HJK:n hakiessa avoimia tiloja laitojen kautta.

Pelin edetessä loppua kohden tasoitusta jahdannut HJK joutui nostamaan riskitasoja hyökkäyspelissä, mikä avasi myös KuPS:lle paikat vastaiskuihin. KuPS ei kuitenkaan kyennyt lyhyistä hallintajaksoistaan tuottamaan laadukkaita tekopaikkoja.

Klubi sen sijaan sai sahattua kuopiolaisten puolustuksen puhki ja vetopaikka pedattiin Jair Silvalle, jonka laukauksen Kreidl kuitenkin liimasi näppeihinsä.

Seuraava paikkakin tuli Jairille ja tällä kertaa brasilialaisen viimeistely oli kliininen. 86. peliminuutilla Riku Riski pääsi keskittämään aivan päätyrajan tuntumasta, ja boksissa täysin vapaana ollut Jair puski pallon verkon perukoille tuoden HJK:n tasoihin kauden kolmannella osumallaan.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Jair oli lähellä siirtää Klubin johtoon, mutta tällä kertaa maalintekijän pusku painui sivuverkkoon tolpan väärältä puolelta.

HJK painosti loppuun saakka ja KuPS oli ottelun viimeiset minuutit pakotettuna tyystin puolustuskannalle. Lisäajan viimeisellä minuutilla Roope Riski pääsi ampumaan lähietäisyydeltä, mutta Kreidl onnistui jälleen estämään maalinsylkijän yrityksen.

Kun lisäosumia Bolt Arenan pimenevässä illassa ei enää nähty, päädyttiin Veikkausliigan kärkikamppailussa pistejakoon.