AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 2268

KuPS
3-4-3
vko.34 // 28.8.2021

Ennakko: HJK - KuPS

Ennakko: HJK - KuPS

Kuva: Juha Leskinen

Sunnuntaina Bolt Arenalla pelataan todellinen huippuottelu, kun Veikkausliigan sarjataulukon ykkönen ja kakkonen HJK ja KuPS iskevät yhteen.

KuPS, joka jäi täpärästi UECL:ssä lohkojen ulkopuolelle, taisteli torstaina 0-0 tasapelin Bundesliigan Union Berlinin vieraana. Saksalaiset ratkaisivat jatkopaikkansa jo joukkueiden kohdatessa Olympiastadionilla viikko sitten. Edeltäneissä otteluissaan KuPS seilasi rökäletappiosta murskavoittoon. 0-4 Union-häviötä lukuun ottamatta KuPS on tällä kaudella viihtynyt erinomaisesti pääkaupungissa. Suomen Cupin voitto ja viimeisimpänä HIFK-murskajaiset luonee Simo Valakarin suojateille itseluottamusta, jolla käydä liigakärjen kimppuun.

Kärkiottelu saa Klubin päävalmentajan Toni Koskelankin innostumaan.

– Kaksi todella hyvää jengiä vastakkain. On harvinaista, että kaksi joukkuetta kulkee Veikkausliigassa reilusti yli kahden pisteen keskitahdissa. Ihan varmasti mielenkiintoinen peli ja kiva päästä pelaamaan taas.

Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat KuPS-luotsi Simo Valakarin mielestä hyvin samanlaiset – pelasivathan molemmat joukkueet viimeksi torstaina.

- Tästä alkaa taas yksi omanlainen aikajakso tästä kaudesta ja on todella mielenkiintoista päästä kohtaamaan HJK. Myös heillä on hienot europelit takana ja joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat monelta kantilta hyvin samanlaiset, Valakari miettii.

Valakarin mukaan joukkue tiedostaa sarjakärjen vahvuudet omassa pelaamisessaan, mutta joukkueessa tiedetään myös paikat, mihin iskeä.

- HJK:lla on selkeä pelitapa ja todella selkeät vahvuudet heidän pelaamisessaan – ainoastaan yksi tappio Veikkausliigassa on hyvä osoitus siitä. Totta kai me tiedostamme heidän pelaamisessaan myös heikkoudet ja meillä on edelleen hyvässä muistissa edelliset kohtaamisemme alkukaudelta. Molemmat joukkueet pyrkivät edelleen tekemään samoja asioita, kuin keväällä ja isossa kuvassa mikään ei ole muuttunut. Meidän pitää pelata omaa peliämme ja laittaa HJK paineen alle. Siten pystymme ottamaan pelistä hyvä lopputuloksen, Valakari luotaa.

Panoksien päälle ottelu tarjoaa Klubille myös oivan haasteen. Kymmenestä viimeisestä liigapelistään yhdeksän voittanut KuPS on nimittäin onnistunut pitämään Klubin tämän vuoden kaikissa peleissä osumitta. Tammikuun lopulla HJK kaatui harjoitusottelussa 0-1, toukokuun alussa Kuopiossa Veikkausliigapisteet jaettiin maalittomalla tasapelillä, ja vajaata viikkoa myöhemmin Suomen Cupin loppuottelussa KuPS vei pokaalin mukaansa maaliverkkojen alettua heilua vasta rankkarikisassa.

Kehnommin ei HJK:llakaan ole Veikkausliigassa mennyt. Kymmentä viimeistä ottelua rumentaa vain tappio AC Oululle ja tasapeli SJK:n vieraana. Takana on nyt tiiviillä aikataululla pelatut viisi ottelua ilman päästettyä maalia.

– Viimeiset seitsemän viikkoa ollaan menty kahden pelin viikkotahtia, eli ei juurikaan olla ehditty harjoitella. Vasta valmistavassa treenissä on nähty ketkä pelaajista on käytettävissä.

Noiden seitsemän viikon aikana joukkue on hitsautunut entistä paremmin yhteen ja parantanut jatkuvasti peliään, vaikka Fenerbahçea vastaan ei parhaimpaansa yltänytkään. Välitön pettymyskin jäi pian taakse:

– On paljon asioita joissa voidaan parantaa torstaista. Päästettiin aivan liian helppoja maaleja. Lohkoarvonnan kautta sitten kirkastui että ollaan edelleen mukana. Lohkovaihe tuo paljon kovia pelejä sieltä.

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Alakare Mikko
4.ET Munukka Antti

HJK - KuPS Bolt Arenalla sunnuntaina 29.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut