AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

40

(1-0)

Yleisöä 2095

FC Haka
4-3-3
vko.34 // 27.8.2021

SJK jyräsi Hakan yli (SJK - FC Haka 4-0)

SJK jyräsi Hakan yli (SJK - FC Haka 4-0)

Kuva: SJK

Kaikki SJK:n hyökkääjät osuivat ja Tuco vielä kahteen kertaan, kun SJK kaatoi Hakan tylyin 4-0 luvuin OmaSp Stadionilla.

SJK pääsi johtoon ottelussa nopeasti, kun Pyry Hannola lähetti erikoistilanteesta pallon maalille ja Ariel Tuco Ngueukam puski pallon sisään. Maalin jälkeen SJK jatkoi paineistusta Haka-päätyyn, mutta puolen tunnin pelin jälkeen myös vierailijat pääsivät mukaan. Pallo pysyi kuitenkin SJK:lla, ja sitä siirrelltiin alakerrassa, kun tilaa Hakan puolustuksessa ei löytynyt. Haka myös sai muutaman puolittaisen tilanteen ennen taukovihellystä.

Toisen puoliajan alussa Haka oli tasoittaa pelin, kun Logan Rogersson nosti pallon jo yli Jesse Östin, mutta se osui vain etukulman ylärimaan, sekä pomppasi sieltä takaisin kentälle.

Sen jälkeen SJK lisäsi johtoa, ja asialla oli pallotaituri Denys Oliinyk. Oliinyk pääsi vastahyökkäykseen omalta puoliskolta, kun Hakan Niklas Friberg antoi heikon syötön alaspäin Hakan hyökkäysalueelta. Oliinyk kikkaili Hakan alimman puolustajan ja maalivahti Mika Hilanderin täysin ulos tilanteesta, sekä pökkäsi pallon verkkoon.

Kolmas maali syntyi jälleen Tucon toimesta, kun ensin Oliinyk pääsi yrittämään maalintekoa kaukolaukauksella, mutta Hilander torjui vaivoin. Tuco pääsi kuitenkin ensimmäisenä irtopalloon ja laittoi sen sisään. Ja vain minuutti Tucon maalista, pääsi maalintekoon SJK:n tämän hetken kovin maalitykki Jake Jervis, joka teki jo kauden kuudennen osumansa. Sillä nousee maalipörssissa jaetulle toiselle sijalle, maalin päähän maalipörssiä johtavasta Interin Benjamin Källmanista.

Jervisin maali oli myös Atria Wilhelm minuutti, mikä tietää kotiyleisöle ilmaisia makkaroita seuraavassa ottelussa, mikäli muisti ottaa porteilla jaetun Wilhelm-kupongin mukaansa. Upean syötön Jervisin maaliin antoi Cristhian Valencia syvältä omalta puoliskolta.

SJK:n voitto nosti sen sarjassa kolmanneksi, pisteellä ohi FC Interin ja kolmen pisteen karkumatkalle FC Lahdesta. Molemmilla takana olevilla joukkueilla on lisäksi peli enemmän pelattuna, joten SJK voi kasvattaa entisestään johtoa rästipelin voittamalla. SJK:n edellä on kärjessä HJK ja toisena KuPS. Ja ero KuPS:n on viisi pistettä.