AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

40

(1-0)

Yleisöä 2095

FC Haka
4-3-3
vko.34 // 26.8.2021

Ennakko: SJK-FC Haka

Ennakko: SJK-FC Haka

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan viikonlopun kierros käynnistyy perjantai-iltana Seinäjoelta, kun FC Haka saapuu SJK:n vieraaksi OmaSp Stadionille.

SJK voitti edellisen ottelunsa FC Honkaa vastaan viime viikolla ja tuo voitto nosti SJK:n tasapisteisiin FC Lahden kanssa. Myös joukkueiden maaliero on tasan, mutta FC Lahdella on kaksi peliä enemmän pelattuna. Kaksikon edellä kolmantena on FC Inter, jolla on kaksi pistettä enemmän kasassa ja niin ikään kaksi peliä SJK:ta enemmän pelattuna. Siten tasapelikin nyt perjantaina nostaisi SJK:n FC Lahden ohi, ja voitolla SJK nousisi kolmanneksi ohi FC Interin sekä vankasti mukaan mitalikamppailuun. SJK:n piti pelata viime viikolla myös KTP:ta vastaan, mutta tuo ottelu siirtyi, koska KTP:n joukkue oli asetettu viranomaisen toimesta koronakaranteeniin.

Perjantaina vieraaksi saapuva FC Haka puolestaan hävisi edellisen ottelunsa AC Oululle, ja joutui sitä myöden mukaan kamppailuun sarjapaikasta. Haka on kymmenentenä ja neljän pisteen päässä karsijan paikalla takana olevasta IFK Mariehamnista.

– Haka on pelannut hyvin, ja he saivat hyvät tulokset Interiä ja Lahtea vastaan. He ovat hivenen muuttaneet pelaamistaan, ja muuttaneet vähän kenttäryhmitystään alkukaudesta. En tiedä liittyykö se piristymiseen, mutta he ovat saaneet parempia tuloksia viime aikoina. Oulu-peli ei ehkä heiltä ollut parasta, mutta ei sekään huono peli heiltä ollut, pohtii SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara tulevaa vastustajaa.

Hakallakin on toki perjantaina tiedossa hikinen iltapuhde, mikäli yhtään pistettä aikoo mukaansa Valkeakoskelle ottaa. Myös päävalmentaja Teemu Tainio tiedostaa perjantain vastustajan haastavuuden.

– Joukkue, mikä on erittäin hyvässä iskussa. Kotona ollut tosi vahva, hävinnyt vain yhden pelin kotona.

– Minun papereissa tämän sarjan paras erikoistilannejoukkue. Tosi paljon maaleja ovat tehneet erikoistilanteista, sivuvapareita, kulmia, pitkiä heittoja. Niiden kanssa meidän pitää olla ekstravarovainen huomenna.

SJK:lta puuttuu perjantain ottelusta laitapuolustaja Murilo, jonka korttitili tuli täyteen viime ottelussa ja hän on siten pelikiellossa. Muuten joukkueen loukkaantumistilanne on hyvä, sillä vain pikkukolhuja on haittana.

Edellisestä ottelusta vielä karanteenin vuoksi sivussa ollut Daniel Håkans on taas täysillä mukana riveissä ja uudet pelaajat Brandon Wilson sekä Rafal Wolsztynski käytettävissä. Wilson teki jo debyyttinsä SJK:n edustusjoukkueessa edellisessä ottelussa ja hän on pelannut täydet minuutit kertaalleen SJK Akatemian kanssa. Hyökkääjä Rafal Wolsztynski tehnee debyyttinsä numero ysi selässään tänä perjantaina.

– "Rafa" aloittanee ainakin penkillä. Ja hän on ollut harjoituksissa aika hyvä. Aluksi vähän näytti, että hän on vähän keskenkuntoinen, mutta nopeasti hän on siitä kirinyt ja hän on hyvä tekemään maaleja. Hyvin kärkäs. Pääsee varmasti kuntoon kokoajan paremmin, kertoo Honkavaara.

Hakan harjoituksissa on kuluneella viikolla mentykin jälleen lujaa ja hiottu kuvioita tulevaa, kovaa koitosta varten. Takapakkiakin on matkaan tullut, sillä jo aiemmin loukkaantuneen Salomo Ojalan lisäksi ottelun joutuvat loukkaantumisesta johtuen jättämään väliin Ishmael Yartey, sekä Andrija Bosnjak. Pientä helpotusta tuo kuitenkin se, että kesän siirtoikkunassa hankittu Donaldo Acka on käytettävissä.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Siltala Jarkko
4.ET: Saarela Juuso

SJK-FC Haka OmaSP Stadionilla perjantaina 27.8. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut