AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

01

(0-0)

Yleisöä 1058

KuPS
3-5-2
vko.35 // 4.9.2021

Ennakko: IFK Mariehamn - KuPS

Ennakko: IFK Mariehamn - KuPS

Kuva: Juha Tamminen

Sunnuntain ainoa Veikkausliigaottelu pelataan Maarianhaminassa, kun IFK Mariehamn saa vieraakseen KuPS:n.

IFK Mariehamn pääsee otteluun alla kauan kaivattu voitto, kun Ilves kaatui viikko sitten Daniel Norrménin päävalmentajadebyytissä 1-0. Täysi pistepotti on myös näkynyt harjoituksissa.

- Viikon aikana on tosiaan näkynyt iloisuutta ja halua tehdä töitä kaikkien eteen. Energiatasot ovat huipussaan ja se on lyönyt välillä jopa yli kaksinkamppailuissa, Norrmén kertoo.

Keskittyminen on nyt kokonaan KuPS-ottelussa. Norrmén ei usko, että kuopiolaiset lähtevät muuttamaan pelitapaansa.

- Paljon on mietittävää. Meidän peruspelaamisemme tulee olemaan samaa kuin viimeksi, mutta monia asioita pitää puntaroida. Laitapuolustajille tulee ehkä hiukan erilainen rooli ja ehkä tarvitsemme jonkun puolustavamman pelaajan, Norrmén pyörittelee.

- Tiedämme että tulee enemmän ja pidempiä jaksoja, jolloin puolustamme matalalla ja silloin pitää olla kärsivällisyyttä selvitä siitä.

IFK:lta sivussa ovat Denys Balaniuk ja Karim Tatar. Ilvestä vastaan voittomaalin iskeneen ja sen jälkeen loukkaantuneen Mohammed Abubakarin pelikunto on vielä kysymysmerkki.

KuPS:lta ovat varmuudella sivussa maajoukkuetehtävissä urakoivat Urho Nissilä, Taneli Hämäläinen, Daniel Carrillo ja Janis Ikaunieks. Lisäksi ulkomaille siirtyneet Nana Boateng ja Lucas Rangel eivät enää ole KuPS:n käytettävissä.

Vaikka joukkueesta puuttuukin maajoukkuekomennuksillaan olevat pelaajat, saavat keltapaidat vahvan miehistön IFK-kamppailuun. Kovan ottelutahdin jälkeen joukkueen pelaajat saivat vapaata alkuviikoksi, mutta keskiviikkona palattiin jälleen työnteon pariin. Maarianhaminaa kohti matkattiin jo perjantaina.

- Meillä on ollut fantastinen viikko. Pelasimme kahdeksan viikkoa Euroopassa, jolloin keskittyminen on täysin peleissä. Onkin ollut hienoa päästä jälleen kunnolla harjoituskentälle. Olemme käyneet läpi viime aikojen otteemme ja sen pohjalta olemme lähteneet kehittämään meidän omaa pelaamistamme loppukaudeksi, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari kertoo.

Erotuomari Järvinen Jari
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Millner Max
4.ET Matilainen Lassi

IFK Mariehamn - KuPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 5.9. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ålandstidningen, KuPS:n verkkosivut