AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 1030

HIFK
3-4-3
vko.39 // 29.9.2021

Ennakko: FC Haka-HIFK

Ennakko: FC Haka-HIFK

Kuva: Niklas Günsberg

Syyskuisen koronatapauksen vuoksi perjantaina 3.9. pelattavaksi merkitty ottelu FC Haka – HIFK siirtyi jo toista kertaa myöhemmälle ajankohdalle ja torstaina HIFK matkustaa Valkeakoskelle, jossa vastassa on Haka viimeisessä Veikkausliigan runkosarjan ottelussa.

Viime kohtaaminen Hakan kanssa Töölössä päättyi kotijoukkueen 2-0-voittoon, jossa Keaton Isaksson viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa kulmapotkusta ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun toinen osuma nähtiin toisen puoliajan lopulla vaihdosta tulleen Juanan Entrenan toimesta. Hän viimeisteli uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa niitaten samalla loppulukemiksi 2-0.

Hakan lähtökohdat ovat varsin erilaiset kuin mitä ne olivat alkuperäiseen valmistauduttaessa. Silloin takana oli pitkä voitottomien otteluiden putki, neljä ottelua ilman maalia ja ensimmäinen kotivoittokin uupui. Tuon jälkeen tappioputki on katkaistu jo kahdesti ja tällä hetkellä koskilaiset ovat kahden ottelun voittoputkessa. Myös kotitaika on murtunut sekä Interiä, että SJK:a vastaan, joista jälkimmäinen viime keskiviikkona murskaavasti 4-0.

Koskilaisten loukkaantumiset ovat nyt takanapäin, sillä Andrija Bsonjak on tehnyt paluun joukkuetreeneihin. Pientä päänvaivaa sen sijaan aiheuttaa pieni flunssa-aalto, minkä saattaa olla vaikutusta torstainkin kokoonpanoon. Varmuudella pelistä on poissa Niklas Friberg, joka huilaa korttitilin täytyttyä Oulussa.

HIFK varmisti paikkansa Veikkausliigan Mestaruussarjassa maalittoman tasapelinsä jälkeen KuPS:aa vastaan ja näin ollen pääsee pelaamaan pisteistä mitalitaistelussa. Saavutus on seuralle historiallinen, sillä IFK varmisti korkeimman sijoituksensa yli 50 vuoteen, vaikka otteluita on vielä jäljellä viisi.

– Olemme todella, todella onnellisia. Olen todella tyytyväinen seuran, pelaajien ja fanien puolesta, että onnistuimme varmistamaan paikkamme Mestaruussarjassa ja kilpailemaan kärkisarjoista sekä paikasta europeleissä. Joskus tuntuu, ettei pelaajat saa ansaitsemaansa tunnustusta. He ovat tehneet kovasti töitä viimeisien kuukausien aikana.

- Sunnuntain KuPS-ottelussa jouduimme tekemään hartiavoimin töitä saadaksemme pisteen ja ensimmäisellä puoliajalla saimme paremmat maalintekopaikat. Toisella puolikkaalla teimme ottelun itsellemme vaikeammaksi, mutta puolustimme todella hyvin, päävalmentaja Joaquín Gómez ylistää joukkuetta.

Gómez painottaa samalla kuitenkin sitä, että nälkä ei ole tyydytetty ja Valkeakoskellekin joukkue lähtee hakemaan itselleen entistä parempia lähtökohtia Mestaruussarjaan ja mitalitaisteluun.

– Olemme onnistuneet viemään seuraa eteenpäin ja ammattimaistamaan toimintaa. Tulokset ovat olleet todella hyviä tähän asti, mutta saavutettuamme ensimmäisen tavoitteemme, tähtäämme kohti seuraavaa, Gómez lisää.

Vaikka HIFK:lla houkutus on varmasti suuri antaa lepoa paljon pelanneille, niin toisaalta ammattilaiset eivät lähde koskaan häviämään ja paineettomuus voi tehdä pelille vain hyvää. Myöskään Haka-luotsi Teemu Tainio ei usko, että helsinkiläiset tulisivat Tehtaankentälle kevyemmällä asenteella.

– En missään nimessä usko, että vaikuttaa mitenkään. Kun on joukkueessa Yaghoubin, Mattilan ja Kamaran kaltaisia voittajia, niin haluaa voittaa joka pelin. En usko missään nimessä, että he lähtevät pyörittelemään.

Hakalla on ottelussa sikäli paljon pelissä, että voitto nostaisi joukkueen ohi IFK Mariehamnin ja tämä merkitsisi paitsi eron kasvamista karsintaviivaan myös kolmen kotiottelun saamista Haastajasarjaan.

– Me tarvitaan voitto torstaina. Jos ei voittoa tule, niin se tarkoittaa, että mennään Ouluun taas sunnuntaina, "Teme" toteaa päättäväisesti.

Illan vierasjoukkue on joutunut kierrättämään pelaajia syyskuun otteluruuhkassa, ja osa pelaajista on kärsinyt pienistä loukkaantumisista, mutta otteluun Hakaa vastaan joukkue lähtee pitkästä aikaa täydellä kokoonpanolla.

– Poissaoloista johtuen muutamat pelaajat ovat saaneet näytön paikan ja lunastaneet sen ottamalla kentällä vastuuta. Siksikin pelaajat ansaitsevat kunnian saavutuksistamme, Gómez toteaa.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Mantere Juuso
4.ET Siukkola Lassi

FC Haka - HIFK Tehtaan kentällä torstaina 30.9. klo 18.30.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hakan verkkosivut, HIFK:n verkkosivut