AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1374

SJK
3-4-3
vko.30 // 30.7.2021

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

HJK ja SJK taistelevat pisteistä lauantaina. (Kuva: SJK)

HJK ja SJK kohtaavat toisensa lauantain Bolt Arenalla. Ottelu alkaa kello 17.00.

HJK vaihtaa taas europelit Veikkausliigaan, kun se kohtaa kovavireisen SJK. SJK on viidestä edellispelistään voittanut neljä ja HJK:n päävalmentaja Toni Koskela on pistänyt vieraiden hyvät esitykset merkille.

– SJK on ihan hyvässä vireessä. Etenkin heidän vasen laitansa on vahvassa vireessä ja hyökkäyssuunnan erikoistilanteista he ovat luoneet eniten maalipaikkoja tässä sarjassa. Siinä on selkeästi heidän aseensa, analysoi Koskela SJK:n sivuilla.

HJK on esittänyt läpi kauden vahvoja esityksiä, niin Veikkausliigassa, kuin eurokentilläkin. Koskela ei aio lähteä hämmentää soppaa.

– Meidän ei tarvitse hirveästi muuttaa omaa tekemistämme, mutta hyvä suoritus pitää saada aikaan.

HJK pelasi tiistaina Malmöä vastaan Mestarien liigassa ja tiistaina edessä häämöttää Eurooppa-liigan karsintaottelu Azerbaidzhanissa Neftchin vieraana. SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara ei lähde spekuloimaan miten HJK:n europelit vaikuttavat joukkueeseen.

– Tietenkin tiedetään HJK:n eurokiireet, ja varmasti ne jotenkin vaikuttaa, mutta on tosi vaikea sanoa kuinka se sitten vaikuttaa heidän kokoonpanoon. Mielestäni HJK on ollut europeleissä tosi hyvä, ja suomalainen jalkapallo voi olla kyllä tosi ylpeä siitä, mitä he ovat siellä esittäneet. Uskon, että sinne on kuitenkin niitä henkisiä voimavaroja uhrattu niihin europeleihin. Mutta samalla uskon, että virtaa heillä riittää silti vielä Veikkausliigaankin, sanoo Honkavaaara miettii SJK:n sivuilla.

– Oulu-pelistä he eivät selvinneet, mutta Haka-pelistä selvisivät. Nämä välipelit ovat aina hankalia. Ja varmasti he joutuvat kuormitusta miettimään ja muuta. Mutta HJK:lla on semmoista laajuutta, että sapluuna ei muutu, vaikka ne miehet kentällä ehkä muuttuu.

- Hyvä pössis meillä on joukkueessa. Ja HJK on tietenkin semmoinen vastustaja, että se sytyttää aina. Heidän kokoonpanollaan voisi tietenkin spekuloida vaikka loputtomiin, mutta se on ihan ajan haaskausta. Siellä on paljon hyviä pelaajia, päättää Honkavaaara.

Pelikieltoja ei SJK:lla ole, ja loukkaantumisten osalta tilanne hyvä, kun ainoastaan Mehmet Hetemaj'lla on pienempää vammaa joka pitää hänet sivussa. SJK:n riveihin liittyi viikonloppuna uutena pelaajana australialaisenglantilainen keskikenttäpelaaja Brandon Wilson, joka on päässyt uuden joukkueen harjoituksiin kuluvan viikon aikana. Pyry Hannola puolestaan on SJK:ssa lainasopimuksella juuri HJK:sta, eikä hän saa siten sääntöjen mukaisesti pelata lauantaina, joten nähdäänkö Wilsonilta debyytti jo HJK:ta vastaan?

– Kyllä minä luulen, että Brandon on heti mukana, vastaa Honkavaara suoraan kysymykseen.

HJK-SJK Bolt Arenalla lauantaina 31.7. kello 17.00.

Erotuomari Dennis Antamo
AET 1 Juuso Mantere
AET 2 Olli Jantunen
4.ET Joona Kontinen

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HJK:n ja SJK:n verkkosivut