AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.30 // 31.7.2021

SJK haluaa murtaa HJK-kirouksensa – ”Eihän meillä viime vuonna ollut hirveän hyvä saldo Helsingissä”

SJK haluaa murtaa HJK-kirouksensa – ”Eihän meillä viime vuonna ollut hirveän hyvä saldo Helsingissä”

SJK hakee ensimmäistä voittoaan HJK:n vieraana. (Kuva: SJK)

SJK ei ole voittanut HJK:ta kertaakaan vieraskentällä eikä HJK ole toisaalta hävinnyt kotonaan Veikkausliigaottelua pariin vuoteen. SJK haluaa rukata tilastoja uusiksi joukkueiden iskiessä yhteen lauantaina.

Lauantain pelissä SJK lähtee murtamaan HJK:n kotitaikaa, joka on pitänyt jo kaksi kautta putkeen Veikkausliigassa. HJK:n edellinen kotitappio liigassa on kaudelta 2019. SJK ei ole myöskään koskaan voittanut HJK:ta Helsingissä.

Kohtaamisia Helsingissä on yhteensä 11 ja niistä HJK on voittanut yhdeksän. Kaksi kertaa on päädytty tasapeliin, viimeksi kaudella 2019. Viime kaudella SJK hävisi Helsingissä 0-2 ja tällä kaudella Seinäjoella HJK oli parempi 2-1 luvuin. Viidestä viimeisimmästä kohtaamisesta HJK on voittanut kolme ja kahdesti on pelattu tasan.

Nyt SJK:lla on kuitenkin paikka lähteä murtamaan HJK:n kotilinnoitusta, sillä SJK:n käyrä on osoittanut Veikkausliigassa ylöspäin, ja HJK:lla on parhaillaan menossa kova europeliruuhka.

– Eihän meillä viime vuonna ollut hirveän hyvä saldo SJK:n kanssa Helsingissä. Tänä vuonna emme ole siellä vielä käyneetkään. Sitä sopii parantaa, toteaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara Kerhon sivuilla.

SJK lähtee matkaan hieman eri taktiikalla kuin aiemmin.

– Nyt me myös muutetaan hieman valmistautumista siten, että mennään sinne junalla samana päivänä kuin peli on, ja katsotaan miten se vaikuttaa meidän valmistautumiseen. Ouluun me mentiin vähän pidempi matka junalla, ja se toimi hyvin. Pelaajat tykkäsivät siitä, että se oli hieman erilainen tapa valmistautua, valottaa Honkavaara.

HJK-SJK Bolt Arenalla lauantaina 31.7. kello 17.00.

Lisää uutisia