AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 2185

FC Haka
3-5-2
vko.28 // 18.7.2021

Ennakko: KTP-FC Haka

Ennakko: KTP-FC Haka

Kuva: Jussi Rämä

FC Haka matkustaa maanantaina Kotkaan yhteen kauden tärkeimmistä otteluista, kun sarjajumbo KTP isännöi pari sijaa ylempänä majailevaa koskilaisnippua Arto Tolsa Areenalla.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran 14. toukokuuta Tehtaankentällä ja tuolloin kotkalaiset veivät täydet kolme pistettä mennessään tylyin 0-3 -lukemin.

– Kotkan pelisuunnitelma toimi hyvin. Puolustivat alhaalta, iskivät vastaan niistä ja olivat tehokkaita niissä. Kyllä me oltiin taas aika saamattomia loppujen lopuksi, eikä saatu liikutettua niitä.

– Maanantaina pitää ja tuleekin olemaan erilainen Haka, lupaa päävalmentaja Teemu Tainio Mustavalko-TV:n otteluennakossa.

Tainio kertoo myös, että pelaajien kanssa on käyty runkosarjan ensimmäistä puolikasta läpi, eikä se missään nimessä ole mennyt, kuten odotukset olivat. Nyt vaatimustasoa on nostettu ja treeneissä on kuluneelle viikolla menty aiempaa kovemmalla intensiteetillä. Myös jotain pelillisiä muutoksia saattaa olla luvassa jo maanantaina.

– Tehdään muutamia muutoksia tähän meidän pelaamiseen, tehostetaan muutamia juttuja ja ehkä ryhmityskin alkaa hiljalleen vakiintumaan. Tosi hyvä viikko ollut ja olen tosi tyytyväinen.

KTP:lta puuttuvat maanantain pelistä varmasti loukkaantuneiden kirjoissa olevat Matias Tamminen, Anttoni Huttunen, Fran Alvarez ja Matias Lindfors sekä varusmiespalveluksen takia Kimi Kolsi. Muut pelimiehet ovat käytettävissä, heidän joukossaan uudet hankinnat Ian Garrett ja Tiquinho.

– Molempien peliluvat pitäisi tulla maanantaina, ja kun näin on, niin Garrett ja Tiquinho saattavat ainakin osan aikaa pelata, kertoo KTP:n joukkueenjohtaja Esa Vilkki.

Pysyvän pestin KTP:n päävalmentajaksi saaneen Gabri Xatartin pelityyli – pallonhallinta ja sitä kautta eteenpäin kulkeva peli – on sekä pelaajille että yleisölle ystävällisempi.

– Varmaa on, että sekä yleisö että pelaajat pitävät taktiikasta, jossa mennään pallonhallinnan kautta eteenpäin, eikä vain varmistella ja peruuteta, toteaa Vilkki.

Garrettin ja Tiquinhon myötä KTP saa miehistönsä niille pelipaikoille, joilla he ovat tottuneet pelaamaan.

– Agyiri ja Laaksonen saadaan pelaamaan heille tutuille pakoille keskikentälle, mikä näkyy varmasti koko joukkueen tekemisessä, toteaa Vilkki.

Koskilaiset pääsevät otteluun erinomaisista lähtökohdista. Paitsi, että alla on päävalmentajan mukaan erinomainen treeniviikko, myös pelaajatilanne on hyvä. Poissa ovat ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Jesse Huhtala ja Ndukaku Alison. Tämä asettaakin valmennuksen jälleen asemaan, missä osa joukkueesta täytyy jättää kokoonpano ulkopuolelle.

– Painettu paljon hommia treenikentällä. Se on ainoa keino parantaa meidän otteita ja pelaajat on vastanneet hienosti huutoon. Toivottavasti se alkaa näkymään sitten myös peleissä, "Teme" toteaa.

Erotuomari: Järvinen Jari
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Roth Matti

KTP - FC Haka Arto Tolsa Areenalla maanantaina 19.7. kello 18.30 alkaen.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KTP:n verkkosivut, FC Hakan verkkosivut