AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 19.7.2021

Hakan Purmeella selvä tavoite – ”Kotkasta meidän pitää hakea voitto”

Hakan Purmeella selvä tavoite – ”Kotkasta meidän pitää hakea voitto”

Tino Purme perää kovuutta kaksinkamppailuihin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan kausi jatkuu maanantaina, kun se kohtaa vieraskentällä sarjanousija KTP:n. Ottelua voi luonnehtia hyvällä syyllä "kuuden pisteen otteluksi", sillä joukkueiden välillä on eroa kaksi pistettä ja AC Oulu kiilasi lauantaisella HJK-voitollaan joukkueiden väliin.

Hakalla on kotkalaisisäntiään kohtaan runsaasti hampaankolossa, sillä alkukaudesta KTP kävi Tehtiksellä ryöstöretkellä hakemalla 3-0-voiton. Keskikenttäpelaaja Tino Purme haluaa nyt revanssin.

- Joukkue on valmistautunut hyvillä fiiliksillä ja Kotkasta meidän pitää hakea voitto. Ei ole muuta vaihtoehtoa. Sen jälkeen olisi helpompi lähteä eteenpäin, Purme miettii ottelun lähtökohtia Hakan sivuilla.

Päävalmentaja Teemu Tainio on korostanut haluavansa nähdä enemmän intensiivisyyttä, taistelua sekä kaksinkamppailuvoimaa omiltaan. Purme on valmentajan kanssa samoilla linjoilla.

- Kaksinkamppailut tulevat olemaan tärkeässä roolissa ja sitä kautta saamme pelin hallintaamme. Sitten meidän tietenkin pitää saada maalipaikkoja ja käyttää ne hyväksemme. Se kumpi voittaa kaksinkamppailuja enemmän, on vahvoilla.

Kaksinkamppailut eivät ole vain kylki kylkeä vasten taistelua ja fyysistä raatamista kovalla asenteella. Peliäly, sijoittuminen ja ennakointi ovat myös tärkeässä roolissa.

- Siihen vaikuttaa moni asia, kuten miten keskikentällä voitetaan kakkospalloja, miten lukea tilanteet ja missä asemassa on kaksinkamppailuun mentäessä. Mitä kovempaa mennään treeneissä, niin sitä enemmän saamme harjoitusta myös kovista kaksinkamppailuista, miettii Purme.

KTP-FC Haka maanantaina 19.7. Arto Tolsa Areenalla kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia