AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
3-4-3

01

(0-1)

Yleisöä 1696

KuPS
4-4-2
vko.27 // 10.7.2021

Ennakko: FC Haka - KuPS

Ennakko: FC Haka - KuPS

Kuva: Jussi Rämä

FC Haka lähtee sunnuntaina metsästämään kauden avauskotivoittoa, kun sarjakolmosena majaileva Kuopion Palloseura saapuu Tehtaankentälle.

Kuopiolaisia pidettiin kausiennakoissa yhtenä mestariehdokkaana, mutta runkosarjan ollessa puolivälissä, vaikuttaisi kuopiolaiset muiden tavoin jääneen ykkösmestariehdokas HJK:n matkasta. Joukkue on tosin ollut viimeisen kuukauden aikana hyvässä iskussa ja voittanut viimeisimmät viisi otteluaan maalierolla 8-1. KuPS:n viimeisin tappio onkin juuri Hakaa vastaan lauantailta 29.5., jolloin valkopaidat nappasivat 1-2 -voiton Henri Malundaman ja Vucenovicin maaleilla.

– Meidän pitää olla rohkeita pallon kanssa, prässätä kovaa ja uskoa omaan tekemiseen. Huomenna on kova joukkue vastassa, toteaa päävalmentaja Teemu Tainio ottelua edeltävänä päivänä.

Sunnuntaita silmällä pitäen pitää muistaa, että vaikka vierailla on allaan eurokarsinta torstailta, niin lähtevät he otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja Hakalta vaaditaankin nappisuoritus, jotta pisteitä Valkeakoskelle jää.

– Tällä hetkellä tarvitaan meiltä paras suoritus, että saadaan pisteitä. Voitto tässä sarjassa vaatii sen.

– Meillä on kaksi hyvää esitystä KuPS:a vastaan tällä kaudella, mikä antaa joukkueelle itseluottamusta, että aivan voitettavissa oleva peli, Tainio naulaa.

KuPS:lla on viime päiviltä takana noin 6.000 matkustuskilometriä ja Jerevanista joukkue lensi Helsinki-Vantaalle perjantaina. Majapaikkaa kuopiolaiset ovat pitäneet Armeniasta saavuttuaan Vantaalla, jossa joukkue on saanut palauteltua matkustuksen tuomia rasituksia keskittyen samalla sunnuntain Veikkausliigakamppailuun.

Kuopion Palloseuralle Armenian Jerevanissa koettu tappio oli ensimmäinen liki puoleentoista kuukauteen. Jerevanissa KuPS ei onnistunut omissa maalipaikoissaan, kun taas vastustaja onnistui liki ainoassaan, vaikka FC Noah ottelun ainoa maali merkittiinkin KuPS:n pelaajan omaksi maaliksi.

Edellisessä KuPS:n ja FC Hakan välisessä ottelussa tarina oli hyvin samankaltainen. KuPS hallitsi peliä selvästi, mutta maalinteko ontui. Vieraat taas onnistuivat Kuopiossa murhaavalla tehokkuudella.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari ei pelkää, että hänen joukkojensa ajatukset olisivat liikaa eurokentillä. Hänen mukaansa joukkue on täysin keskittynyt sunnuntaina pelattavaan Veikkausliiga-otteluun.

- FC Noah ottelusta ei olla puhuttu sanallakaan torstain jälkeen, vaan kaikki focus on ollut Hakassa. Haluamme jatkaa meidän hyvien liigatulosten sarjaa Valkeakoskella. Haka on ollut meille yksi vaikeimmista vastustajista. Tänä vuonna olemme kohdanneet heidät kahdesti ja molemmilla kerroilla olemme jääneet ilman voittoa. Haka on todella työteliäs joukkue, joka tekee yksinkertaiset asiat laadukkaasti yhtenä joukkueena, Valakari summaa.

Kotijoukkueella on viime otteluissa ollut elämistä, osin poissaoloistakin johtuen, joten sunnuntain kokoonpano selvinnee vasta pelipäivänä. Puolustuksesta ovat varmuudella poissa pelikieltoaan vielä tässä ottelussa kärsivä Niklas Friberg, sekä loukkaantuneena oleva Ndukaku Alison.

Hyökkäysosastolle vaihtoehtoja Hakalla löytyy, sillä itävaltalainen Aleksandar Vucenovic on taas pelikunnossa. Hyökkääjistä ainoastaan siis Jesse Huhtala on sivussa. Myös Janne-Pekka Laine on jälleen käytettävissä, joten siinä mielessä kotijoukkue pääsee otteluun Ilves -kohtaamista paremmista lähtökohdista.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Lamppu Mika
AET 2 Leppänen Veli-Matti
4.ET Nieminen Juho

FC Haka - KuPS Tehtaan kentällä sunnuntaina 11.7. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: FC Hakan verkkosivut, KuPS:n verkkosivut