AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
3-4-3

01

(0-1)

Yleisöä 1696

KuPS
4-4-2
#3 Tomas
vko.28 // 12.7.2021

KuPS haki pisteet FC Hakan vieraana (FC Haka-KuPS 0-1)

KuPS haki pisteet FC Hakan vieraana (FC Haka-KuPS 0-1)

KuPS haki pisteet Valkeakoskelta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan ja Kuopion Palloseuran välinen ottelu kamppailtiin sunnuntai-illassa helteisellä Tehtaan kentällä. Vähämaalinen ottelu päättyi lopulta kuopiolaisten 1-0-voittoon.

Ensimmäinen jakso meni hyvin pitkälti käsikirjoituksen mukaan kuopiolaisten vastatessa pallonhallinnasta ja Hakan iskiessä nopeasti pallonriistoista vastaan.

Ensimmäisen kerran Hakan puolustuksessa saatiin jännittää 13. minuutilla, kun Santeri Haarala oli karkumatkalla kohti Mika Hilanderin vartioimaa maalia. Vaikka Luiyi de Lucas näytti olevan jo auttamattomasti liian kaukana, niin mies pystyi kuitenkin kirimään etumatkan kiinni ja pysäytti Haaralan hyökkäysyrityksen tyylipuhtaalla liukutaklauksella.

Myös Hakalla oli omat paikkansa ja suurimmasta osasta niitä vastasi Andrija Bosnjak, joka aggressiivisella pelillään oli useaan otteeseen aiheuttamassa ongelmia KuPS-puolustukselle. Yrityksistä vain yksi päätyi laukaukseen maalia kohti ja tuonkin KuPS-maalissa pelannut Johannes Kreidl torjui oikeasta alakulmasta eteensä, mutta irtopalloon ei valkopaidoilta ollut menijöitä.

Ensimmäisen jakson lisäajalla vieraiden pallonhallinta palkittiin, kun Tehtikselle palannut Anton Popovitch antoi vapaapotkun noin 30 metristä. Haka ei onnistunut purkamaan palloa ja lopulta Diogo Tomas murtautui puolustusmuurin läpi, laukoen pallon varmasti ohi Hilanderin.

Välittömästi maalin jälkeen tuomari vihelsi ensimmäisen jakson päättyneeksi ja näin tauolle siirryttiin vieraiden 1-0-johdossa.

Toisen jakson alkuun Hakalla oli muutamakin maalipaikka, joista molemmista vastasi jälleen Bosnjak. Ensimmäinen yritys syntyi Maximus Tainion esityöstä, mutta kroatialaisen avopaikka mureni käsivirheeseen. Hakan vaarallisin maalipaikka syntyi 65. minuutilla, kun Bosnjak laukoi tulisesti, mutta Kreidl torjui laukauksen kulmaksi.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio haki lisävoimia takaa-ajoon vaihtojen kautta. Tuoreet jalat hyökkäykseen eivät kuitenkaan tuoneet toivottua palkintoa, vaan KuPS:n niukka johto säilyi loppuun asti. Näin siis pisteet matkasivat pitkään reissussa olleen vierasjoukkueen matkassa Kuopioon.