AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-4-3

01

(0-0)

Yleisöä 1378

FC Lahti
4-3-3
vko.27 // 11.7.2021

Ennakko: HIFK - FC Lahti

Ennakko: HIFK - FC Lahti

Kuva: Niklas Günsberg

HIFK on valmiina palaamaan kotikentälleen kesäisen Ahvenanmaan vierasmatkansa jälkeen. Maanantaina 12. heinäkuuta se saa vastaansa Veikkausliigan sarjataulukossa sijalla neljä majailevan FC Lahden.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen pelattiin muutama viikko sitten Lahden stadionilla. HIFK sai silloin mukaansa yhden sarjapisteen maalittomaan tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen. Ottelun loppupuolella punaisen kortin saanut Pipe Sáez on nyt kärsinyt pelikieltonsa ja on maanantaina jälleen HIFK:n valmennusjohdon käytettävissä. Macario Hing-Gloverilla on puolestaan vielä pelikieltoa yhden ottelun verran kärsimättä.

Parin viikon takaisen lopputuloksen myötä HIFK ei vieläkään onnistunut päättämään pitkää voitotonta putkeaan juuri FC Lahtea vastaan Veikkausliigassa. Tähtirintojen edellinen voitto joukkueiden välisissä kohtaamisissa Veikkausliigassa on syksyltä 2015. Suomen Cupin puolella HIFK puolestaan onnistui voittamaan lahtelaiset helmikuussa pelatussa lohkovaiheen ottelussa.

HIFK on viime aikoina pelannut erittäin vähämaalisia kamppailuita, eikä ole onnistunut maalinteossa kolmen edelliskierroksen aikana. Vaikka hyökkäyspelissä on esiintynyt tehottomuutta, on puolustus sen sijaan toiminut hyvin, sillä omiin on saman aikajakson aikana mennyt ainoastaan yksi maali.

Sarjataulukossa HIFK on ennen FC Lahti-ottelua sijalla seitsemän – tosin ainoastaan kahden pisteen päässä sarjan nelossijasta. Voittamalla maanantaina se pystyisi siis nousemaan lahtelaisten ohi Veikkausliigan sarjataulukossa.

Päävalmentaja Joaquín Gómezin mukaan edessä on tärkeä ottelu kahden vahvan joukkueen välillä:

– Näimme viimeksi, että FC Lahti on erittäin kilpailukykyinen joukkue, joka muistuttaa meidän joukkuetta monella tapaa. Pyrimme molemmat aina tekemään pelin hankalaksi vastustajille.

- Maanantaina on edessä vaikea ottelu. Viimeksi meillä oli hyvä ote pelistä FC Lahtea vastaan ja onnistuimme luomaan muutamia hyviä paikkoja. Toivottavasti pystymme muuttamaan nuo paikat maaleiksi huomenna.

FC Lahdelta sivussa ovat yhä Teemu Penninkangas, Viljami Isotalo ja Altin Zeqiri. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli korostaa, että vastustajana on hyvin organisoitu joukkue, jonka kanssa Lahti saa tehdä täyden päivätyön saadakseen pisteitä..

– Olemme valmistautuneet otteluun normaalisti. Toki meillä on viiden päivän sisään kaksi ottelua ja näiden helteiden kanssa se pitää ottaa huomioon. Maanantain ottelu on tasainen. Molemmilla joukkueilla on vahva luonne. Vastustaja on hyvin organisoitu joukkue ja he haluavat palata varmasti pisteille kotiyleisön edessä.

- Olemme edenneet joukkueena, mutta meillä on paljon kehitettävää pelissämme. Pisteet ovat kuitenkin ykkösprioriteettimme, Zeneli alleviivaa.

Erotuomari Järvinen Jari
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Mantere Juuso
4.ET Simani Peiman

HIFK - FC Lahti Bolt Arenalla maanantaina 12.7. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut