AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 3209

FC Haka
4-4-2
vko.27 // 5.7.2021

Ilves niukasti Hakaa vahvempi derbyssä (Ilves - FC Haka 1-0)

Ilves niukasti Hakaa vahvempi derbyssä (Ilves - FC Haka 1-0)

Kuva: Juha Tamminen

Helteisen heinäkuun ensimmäinen liigaottelu Tampereella käytiin Ilveksen ja Hakan välillä. Pirkanmaan herruus jää Tampereelle lukemin 1–0.

Tavanomaisesta poiketen 4-4-2-muodostelmaan ryhmittynyt valkeakoskelaisporukka pääsi alusta alkaen pyörittämään palloa melko ylhäältä ilman voimakasta prässiä. Ilves vetäytyi ja väijyi rauhassa pelin virtausta hyödyntäen nopeita vastaiskuja tilaisuuden tullen.

Seesteisen puolituntisen jälkeen ottelu sähköistyi, kun Ilves-kasvatti Eetu Mömmö päätti laittaa nastan lautaan. Toppari Tatu Miettusen pystysyötöstä Mömmö leikkasi laidasta sisään ja tikkasi keskikaistaa ylös. Voimakas kuti kaukaa 20 metristä upposi ihanasti tolpan juureen ja läheltä tilannetta seuranneet Niilon Pojat saivat aihetta iloiseen yhteislauluun.

1–0-johtoasemassa kotijoukkue antoi lisää painetta. Edes hyökkäysväkkärä Eetu Vertaisen loukkaantuminen ei hiljentänyt tahtia. Päävalmentaja Teemu Tainion suojatit alkoivat kuitenkin myös herätä mukaan taisteluun. Jälkipolvi Maximus Tainion johdolla Ilves-maalillekin syntyi hyökkäyksiä, mutta vedot jäivät piippuun.

Elohopean huidellessa lähes 30 asteen tienoilla ja auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta, ei ottelussa juuri nähty holtitonta ravaamista päädystä päätyyn. Pelin painopiste pysyi keskialueella. Se kelpasi myös Ilvekselle, joka piti johtoasemaa hallussaan kypsästi ja hätäilemättä.

Viimeisen vartin aikana valkopaidat pääsivät ajoittain hakemaan murtavia syöttöjä viimeiselle kenttäkolmannekselle, mutta tupsukorvat kontrolloivat peliä. Rikkonaisessa pelissä tarvittiin erotuomarin kortteja sekä toisaalta myös huoltajien ja lääkintähenkilökunnan ammattitaitoa.

Aiemmin Ilveksen riveissä torjunut Mika Hilander koetti huutaa koskilaisiin lisää vauhtia. Toisessa päädyssä 21-vuotias Rasmus Leislahti oli hieman työllistetympi, mutta lisäosumia ei enää nähty. Leislahti yhdessä kapteeni Miettusen kanssa pitivät siitä huolen. Derbyvoitto on Leislahden kolmas nollapeli keltavihreissä.