AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.27 // 5.7.2021

"Maali sinne, pomppu tuonne" - Wiss näki Ilveksen ansainneen derbyvoittonsa

"Maali sinne, pomppu tuonne" - Wiss näki Ilveksen ansainneen derbyvoittonsa

Ratinassariitti tunnelmaa myös lehtereillä. (Kuva: Juha Tamminen)

Pirkanmaan herruus pysyy ainakin toistaiseksi Tampereella Ilveksen kaadettua FC Hakan maanantaina lukemin 1-0.

Voitto on tärkeintä, mutta Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wisin huolena on myös pelaajien terveystilanne.

– Alussa taisi jännittää, kun pallon liikuttelu ei ollut niin sujuvaa, kuin toivoisi. Harmi, että peli sekosi hieman vammoihinkin. Lopussa piti ottaa Tuure Siirakin pois, koska meiltä alkoi loppua vaihtotapahtumat. Siellä oli kramppeja ja reisivammoja, mutta pää pystyssä tultiin ulos, Wiss kiittelee.

– Hyvä esitys ryhmältä, jonka avauksen keski-ikä taisi olla 22. Pojat taistelivat ja puolustusmoraali pysyi kunnossa. Muoto ei hajonnut. Hakalla oli lopussa myötätuuli, mutta emme vajonneet liian syvälle. Yläkertakin prässäsi helpot pallot pois.

Yli 3000 silmäparia saivat todistaa kotivoittoa ja Pirkanmaan herruuden pysymistä Tampereella.

– Maali sinne, pomppu tuonne. Pienistä asioista on meillä ja Hakalla tulokset olleet kiinni. Tänään olimme kuitenkin parempia. Ei tämä ehkä sellainen derbyjen klassikko lopulta ollut, mutta tärkeä voitto ja yleisö oli hyvin mukana, Wiss mainitsee.

Lisää uutisia