AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
5-2-3

01

(0-1)

Yleisöä 3588

HJK
4-3-3
vko.26 // 29.6.2021

Ennakko: HIFK-HJK

Ennakko: HIFK-HJK

Kuva: Niklas Günsberg

Veikkausliigakauden ainakin helsinkiläisittäin odotetuin ottelu on taas täällä, kun HIFK ja HJK kohtaavat Veikkausliigan kärkipään kamppailussa keskiviikkona.

HIFK:n leirissä derbyä on odotettu suurella innolla.

– Joukkueessa on ollut loistava tunnelma derbyn alla. Nämä ovat niitä otteluita, joissa kaikki jalkapallon parissa toimivat haluavat olla mukana. Olemme innoissamme siitä, että paikan päälle saadaan enemmän kannattajia kuin kertaakaan vielä tämän vuoden aikana, sanoo joukkueen päävalmentaja Joaquín Gómez.

Klubi lähtee niin ikään huomiseen matsiin innolla. Stadin Derbyt ovat aina huippuhetkiä, joissa on paljon tunnetta kentällä ja katsomossa.

– Tietysti kaikki tietävät sen, että tämä on Se Peli, missä on paras fiilis ja eniten katsojia. Stadin Derby on suomalaisen seurajalkapallon huipputapahtuma kotimaisessa liigassa, kertoo HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

– Nyt varsinkin toivon, että tulisi korkean intensiteetin peli, tulisi paljon tunnetta ja actionia kentälle ja katsomoon. Huominen on tietysti tärkein peli, mutta samalla se valmistaa meitä hyvin seuraavaan viikon europeliin.

HIFK on pelannut kesäkuun kolme otteluaan ilman tappioita. KTP kaatui vieraissa 0-2 ja FC Honka kotona 1-0. Edelliskierroksella HIFK kävi pelaamassa maalittoman tasapelin FC Lahtea vastaan. Lahdesta tuli sarjapisteen lisäksi myös pieniä mutkia matkaan, sillä kaikki tämän kauden ottelut avannut espanjalaispuolustaja Pipe Sáez ajettiin lopussa suoralla punaisella ulos taklattuaan lahtelaisjoukkueen pelaajaa vaihtopenkkien edessä. Sáez on pelikiellossa derbyssä sekä sunnuntain vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan.

Poissaolosta huolimatta suurempaa muutosta aiempaan ei päävalmentajan mukaan ole odotettavissa.

– Meillä on laaja ryhmä hyviä pelaajia. Ainoa muutos on siis se, että joku toinen pääsee nyt pelaamaan tuossa roolissa. Pipen poissaolo on tietysti valitettavaa meille, mutta olen luottavainen sen suhteen, että siihen rooliin nouseva pelaaja tulee suoriutumaan tehtävästään hyvin, Gómez sanoo.

HIFK:n hyvä vire on pantu tarkasti merkille myös paikallisvastustajan leirissä..

– Talvella kohtasimme HIFK:n kahteen kertaan, mutta siitä joukkue on aavistuksen muuttunut. He ovat erittäin kärsivällisiä omassa pallonhallinnassaan, liikuttavat palloa monella pelaajalla, ja saavat näin pitempiä pallonhallintajaksoja. Heitä on hetkittäin vaikeampi paineistaa, koska heillä on monta pelaajaa pallon lähellä ja pallon alla. Verrattuna talveen, jolloin he halusivat prässätä tosi aggressiivisesti koko ajan, on nyt tullut mukaan vähän rauhallisempikin vaihe siihen, jolloin he putoavat matalammalle puolustamaan.

– Mielenkiintoinen joukkue sillä tavalla, että heidän hyökätessään tulee paljon erilaisia rotaatioita ja erikoistilanteissa on paljon variaatioita. Uskon, että saadaan jalkapallollisesti ja taktisesti hyvä peli, ja toivotaan että saadaan myös paikalliskamppailun luontaista korkeaa intensiteettiä, paljon taklauksia ja sellaista, analysoi Koskela.

HJK:n joukkueen pelaajatilanne on hyvä. Vahvuudesta pois ovat ainoastaan Dylan Murnane ja pitkäaikaistoipilas Santeri Väänänen.

– Dylanille ei ole vielä saatu sopivaa maskia nenän suojaksi, joten hän ei ole käytettävissä. Daniel O'Shaughnessy tulee takaisin. Pitää miettiä ja osittain myös kokeilla eri vaihtoehtoja, mikä on joukkueen kannalta toimivin ja kaikkia pelin vaiheita ajatellen tasapainoisin kokonaisuus, koska toppariparimmekin on pelannut hyvin.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Alakare Mikko
4.ET: Laaksonen Jani

HIFK - HJK Bolt Arenalla keskiviikkona 30.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HIFK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut