AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1022

HIFK
3-4-3
vko.25 // 23.6.2021

FC Lahti ja HIFK maalittomaan tasapeliin (FC Lahti-HIFK 0-0)

FC Lahti ja HIFK maalittomaan tasapeliin (FC Lahti-HIFK 0-0)

Antonio Reguero piti maalinsa puhtaana. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti tasasi pisteet kotiyleisönsä edessä Helsingin IFK:a vastaan. IFK hallitsi ensimmäistä jaksoa, Lahti puolestaan toista, mutta maaleja Lahden stadionilla ei keskiviikkona nähty.

Vierailija IFK aloitti ottelun vahvasti puolustamalla tiiviisti ja iskemällä nopeasti laidoilta vastaan. Maalipaikoilla ei jaksolla juhlittu. Ainoastaan vierailijoiden Jani Bäckman pääsi ampumaan tulisesti, mutta Antonio Reguero sai kätensä väliin ja tuloksena oli kulmapotku. Näin ollen tauolle lähdettiin kahden tiiviin puolustuksen taistelussa 0-0-lukemissa.

Toisella jaksolla puolestaan Lahti otti ohjat käsiinsä. Sekä Matti Klinga että Loorents Hertsi pääsivät kokeilemaan, mutta IFK:n puolustus blokkasi molempien yritykset. Toisessa päässä Bäckman oli jälleen lähellä, kun hän jatkoi Macario Hing-Gloverin keskityksen avopaikasta ohi maalin.

Toisen jakson edetessä Lahti sai lisää otetta ja pakotti IFK:n puolustuskannalle. Jean-Christophe Coubronne pelasi Chinedu Geoffreyn vauhtiin. Geoffrey ampui juoksusta, mutta Calum Ward sai kätensä väliin. Coubronne oli myös alustamassa Kristian Yli-Hietasen paikkaa, mutta Yli-Hietanen ei aivan saanut tökättyä palloa maaliin.

Ottelu oli kelin ohella lämmin ja kortteja sateli puolin ja toisin. Pari minuuttia ennen loppua Pipe Sáez tuli pulkkataklauksella takaa päin Hertsin sukille ja sai katsella suoraa punaista korttia. Lahti ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään miesylivoimaansa ja näin ollen pisteet tasattiin Lahdessa maalittomalla tasatuloksella.