AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 1022

HIFK
3-4-3
vko.25 // 22.6.2021

Ennakko: FC Lahti - HIFK

Ennakko: FC Lahti - HIFK

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti saa vastaansa Lahden stadionille yhden Suomen vanhimmista jalkapalloseuroista, HIFK:n. Myös yleisö on vihdoin ja viimein tervetullut stadionille Lahdessa.

FC Lahti lähtee kauden viidenteen kotiotteluunsa allaan neljä perättäistä tappiotonta ottelua. Matkalla ovat kaatuneet niin FC Honka, IFK Mariehamn ja Ilves. Viime viikolla FC Lahti kävi Valkeakoskella hakemassa 1-1-taistelutasapelin FC Hakan vieraana. Valkeakoskella Lahden maalintekijäksi merkattiin legendaarinen oma maali. Lisäksi Chinedu Geoffrey, Altin Zeqiri ja Jasin Assehnoun ovat osuneet maaottelutauon jälkeen maaliin.

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet usein tiukkoja ja värikkäitä. Usein ratkaisevat osumat ovat nähty vasta aivan ottelun viimeisillä sekunneilla. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat tämän vuoden Suomen Cupin karsinnassa Talissa. HIFK nappasi viimeisillä minuuteilla 1-0-voiton Jeremiah Strengin osumalla. FC Lahti on kyennyt nappaamaan yhtä kertaa lukuun ottamatta Lahdessa pisteitä HIFK:ta vastaan.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli toivoo kotiyleisön saapuvan runsain joukoin katsomoon.

– Joukkueella on hyvä fiilis. Olosuhteet ovat hyvät ja lämpöä on. Vähän voisi tietysti olla viileämpi, sillä lämpötila on vaikuttanut harjoitusten kestoon ja tempoon enemmän kuin on suunniteltu. Yleisö tietysti tuo maustetta peliin. Yleisön vaikutus näkyi jo viime kotipelissä ja nyt kun rajoitukset poistuvat, saamme toivottavasti paljon lahtelaisia katsomoon.

- Yleisö reagoi meidän tekemiseemme ja me reagoimme yleisöön. Saamme lisävirtaa katsojista ja luvassa on varmasti värikäs ja kova ottelu, Zeneli hehkuttaa.

FC Lahdelta Kari Arkivuo ja Pyry Lampinen ovat palanneet joukkueharjoitteluun ja Henri Eninful on toipunut maajoukkuerasituksestaan. Varmasti poissa ovat vain Teemu Penninkangas ja Viljami Isotalo ja pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi sivussa oleva Javi Hervás.

HIFK tulee juhannusta edeltävään vierasotteluun hyvävireisenä, sillä joukkue on voittanut kaksi edellistä Veikkausliigaotteluaan. Viime kierroksella FC Honka kaatui Bolt Arenalla 1-0 Jusif Alin maalilla. Ali on tällä hetkellä kahden ottelun maaliputkessa.

Päävalmentaja Joaquín Gómez kertoo ennakoivansa tasaista kohtaamista FC Lahtea vastaan.

– Molemmat joukkueet ovat aika samanlaisessa tilanteessa tällä hetkellä. Huomenna näemme, kumpi näistä kahdesta joukkueesta juuri nyt on hieman paremmassa vireessä, Gómez toteaa HIFK:n sivuilla.

HIFK on onnistunut tekemään avausmaalin jokaisessa tämän kauden Veikkausliigaottelussaan.

– Hellettä on tiedossa, ja se saattaa hieman vaikuttaa ottelun tempoon huomenna. Pelaajat eivät ole tottuneita näin kuumiin keleihin. Toivottavasti me olemme huomenna se joukkue, joka jaksaa hieman paremmin kuumuudessa, Gómez sanoo.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Olkku Tapani
4.ET: Vuorinen Juuso

FC Lahti - HIFK Lahden stadionilla keskiviikkona 23.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa


Lähde: FC Lahden verkkosivut, HIFK:n verkkosivut