4-3-3
vko.23 // 10.6.2021

HJK vei Klassikon nimiinsä (FC Haka-HJK 1-2)

HJK haki pisteet Valkeakoskelta. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Haka sai tiistai-iltana vastaansa kiistatta Veikkausliigan kovimman haasteen, kun hallitseva Suomen mestari ja sarjakärki Helsingin Jalkapalloklubi saapui Valkeakoskelle. Haka joutui tunnustamaan HJK:n paremmakseen 1-2.

Koskilaiset saivat juuri ottelun alla pahat takaiskut, kun sekä Mika Hilander, että Aleksandar Vucenovic joutuivat jättämään ottelun varotoimenpiteenä väliin. Näin Veikkausliigadebyyttinsä pääsi tekemään nuori Aatu Hakala, joka esiintyikin ottelussa erittäin ennakkoluulottomasti koskilaisten maalin suulla.

HJK aloitti ottelun odotetun vahvasti, mutta varsin nopeasti valkopaidat saivat rivinsä kuntoon ja kentällä nähtiin ensimmäisellä jaksolla tasaväkinen kamppailu.

Ottelun laukaukset menivät selvästi vieraille, mutta maalia kohti ei ottelussa nähty, kuin muutama yritys. Hakasta Hugo Ketoa pääsi testaamaan Henri Malundama, jonka laukaus kohdistui kuitenkin päin Ketoa.

Roope Riski pääsi puolestaan laukomaan oikealta, mutta Hakala torjui pallon jalkojensa juuresta. Myöhemmin David Browne pääsi nokikkain Hakalan kanssa, mutta niin ikään tälläkin kertaa nuori maalivahti vei pidemmän korren.

Kuitenkin Hakan vaarallisin hyökkäys nähtiin 20. minuutilla, kun Hussein Mohammed ohitti keskikentällä pari sinipaitaa ja lähetti Andrija Bosnjakin vauhtiin vasemmalta laidalta. Kroatialainen ja Keto juoksivat kilpaa kohti palloa ja lopputuloksena maalivahti lanasi hyökkääjän nurmen pintaan keltaisen kortin arvoisesti.

Kurinalaisesti pelannut Haka pystyi ensi jaksolla pitämään Klubin pelinrakentelun hyvin kurissa ja tauolle siirryttiinkin pelitapahtumiin nähden täysin oikeutetusti 0-0 -tilanteessa.

Toisen jakson alkuun HJK tuli selvästi piristyneempänä ja määrätietoinen työ tuotti tulosta 53. minuutilla. David Browne haastoi vasemmalla laidalla vahvasti, ajoi sisään lähellä päätyrajaa ja laukoi voimalla pallon tarkasti takanurkkaan.

Vieraiden vahva jakso jatkui edelleen ja 60. minuutilla sisään vaihdettu Luis Henrique iski minuuttia myöhemmin voittomaaliksi jääneen 0-2 osuman.

Kotijoukkueen takaa-ajo alkoi hiljalleen käynnistymään ja ensimmäinen näyte tästä nähtiin 63. minuutilla. Läpi ottelun loistavasti pelannut Mohammed ajoi vasemmalta sisään ja laukoi päin Ketoa. Pallo kimposi torjunnasta Bosnjakille, joka pääsi laukomaan, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt yritys viuhui vasemmalta ohi.

Kesäisen kuuma sää alkoi verottaa jalkoja ja Teemu Tainio haki lisää virtaa vaihtopenkiltä. 70. minuutilla sisään juossut Tino Purme taisteli pallon boksin kulmalta pari minuuttia perässä sisään tulleelle Ishmael Yarteylle, joka ajoi keskelle ja osoitti kauden avausmaalillaan millainen pelote miehen vasuri onkaan.

77. minuutilla kentälle vaihdettu Youri Loen esitteli niin ikään vasuriaan 84. minuutilla ja Kedolla oli vaikeuksia saada pallo haltuunsa. Pallo pomppi maali- ja päätyviivan tuntumassa, mutta tästäkään tilanteesta ei tasoitusosumaa nähty.

Haka haki ottelun loppuun asti tasoitusta raivoisasti, mutta loistavaa esitystä ei tällä kertaa palkittu edes pisteellä, vaan täydet kolme matkasivat HJK:n mukana Helsinkiin.