AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3
#77 Yartey

12

(0-0)

Yleisöä 1600

HJK
4-3-3
#24 Browne #7 Luis Henrique
vko.23 // 9.6.2021

Ennakko: FC Haka-HJK

Ennakko: FC Haka-HJK

Kuva: Mira Lönnqvist

Tehtaan kentällä pelataan torstaina kauden ensimmäinen klassikko, kun Haka ja HJK iskevät yhteen.

FC Haka lähtee HJK:ta vastaan hyvistä asetelmista. Teemu Tainion suojatit ovat kahden ottelun voittoputkessa ja joukkueen sisällä vallitsee tällä hetkellä kova luottamus omaan tekemiseen.

Koskilaisten alkukausi lähti takellellen käyntiin, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat kääntäneet kelkan totaalisesti ja tällä on väistämättä ollut vaikutus myös pelaajien henkiseen puoleen.

Tärkeintä peli-ilmeen muuttumisessa on kuitenkin koko joukkueen pelaaminen. Tainio peräänkuulutti KTP -tappion jälkeen, että jokaisen pitää antaa ja pelata enemmän joukkueelle. Muutos näkyi jo IFK Mariehamn -pelissä, mutta ennen kaikkea KuPS:aa vastaan kentällä nähtiin yhtenäinen ja taisteleva Haka.

– HJK vastassa, niin tiedetään heidän pelottava hyökkäysarsenaali ja muutenkin loistava joukkue, niin kyllä se on kaiken A ja O se meidän puolustuspeli.

– Varmasti HJK pakottaa meidät puolustamaan syvältä, mutta ei me pelkästään oteta vastaan, kyllä me halutaan olla aktiivisia, Tainio ennakoi Hakan sivuilla.

Hakan kokoonpanosta ovat poissa Luiyi de Lucas, Jesse Huhtala ja pitkäaikaistoipilas Ndukaku Alison, sekä TPV:n mukana olevat Oiva Laaksonen, Leevi Antinaho ja Topias Listo.

EM-kisoihin matkaavat Huuhkajat verottavat Klubia tulevien viikkojen ajan yhden pelaajan verran, kun kapteeni Daniel O'Shaughnessy hyppäsi ainoana Veikkausliigan edustajana mukaan kisajunaan. Muuten Klubi on harjoitellut jo lähes täyden miehistön voimin.

– Pelaajatilanne on hyvä. Tietysti U21-pelaajat pelasivat eilen, mutta kaikki pelaajat lukuun ottamatta Santeri Väänästä ovat käytettävissä, joten kilpailutilanne joukkueessa alkaa olla kova jättäen hyviä pelaajia myös kokoonpanon ulkopuolelle, päävalmentaja Toni Koskela toteaa seuransa verkkosivuilla.

Tehtaan kentälle ottelua pääsee seuraamaan n. 1650 katsojaa.

Erotuomari: Gestranius Mattias
AET 1: Alakare Mikko
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Mäkinen Kalle

FC Haka-HJK Tehtaan kentällä torstaina 10.6. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa


Lähde: HJK:n verkkosivut