AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
4-3-3

12

(1-2)

Yleisöä 1175

KuPS
3-4-3
vko.37 // 17.9.2021

Ennakko: KTP-KuPS

Ennakko: KTP-KuPS

Kuva: Juha Leskinen

KTP lähtee lauantain Veikkausliigaotteluun KuPS:aa vastaan uudessa tilanteessa, kun lähes koko valmennusjohto vaihtui vain muutama päivä sitten.

Espanjalaiskolmikko sai lähteä ja vastuun valmennuksesta ottivat Teemu Kankkunen ja Jari-Pekka Gummerus. Haaste uusille käskijöille on heti pahimmasta päästä, kun klassikko-ottelussa vastaan asettuu sarjassa toisena oleva Kuopion Palloseura.

KTP ja KuPS kohtaisivat edellisen kerran kuukausi sitten Kuopiossa. KuPS oli selvästi parempi, eikä kotkalaisille jätetty 4–0-tappiossa kalakukosta kuin ruodot. Vaikea peli on tulossa nytkin, sillä KuPS on ollut hyvässä vireessä viime pelit.

– KuPS:ssa toiminnan taso on korkea ja päävalmentaja Simo Valakari on saanut joukkueen hyvää liitoon. Lähdemme kentälle taistelemaan, sillä tässä sarjassa kaikki joukkueet ovat voitettavissa, Kankkunen muistuttaa.

KuPS pelasi edellisen kerran Kotkassa kaudella 2015, tuolloin kotijoukkue KTP oli Arto Tolsa Areenalla vahvempi maalein 3-1. Lauantain ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä ja KuPS-valmennukselle pientä päänvaivaa tuo kotkalaisten vaihtunut valmennus.

- Totta kai se vaikeuttaa meidän lähestymistämme otteluun, että vastustaja on vaihtanut valmentajaa edellisen ottelun jälkeen. Se tarkoittaa sitä, että meidän pitää olla valmiita mihin tahansa.

- Pelaajiltamme vaaditaan siten normaaliakin kovempaa keskittymiskykyä, sekä omien perusperiaatteiden noudattamista, päävalmentaja SImo Valakari arvioi.

KuPS-ottelun kokoonpanosta vasta muutaman päivän joukkueeseen tutustumaan ehtinyt Kankkunen ei osaa sanoa vielä muuta kuin että muutoksia tulee.

– Lopullinen kokoonpano ratkennee vasta perjantai-iltana, Kankkunen kertoo.

Yksi on joukosta varmasti poissa, sillä KTP-kapteeni David Ramadingaye kärsii kahden ottelun pelikieltoa. Hän sai kaksi keltaista korttia Honka-pelissä. Tavallisesti siitä koituisi vain yhden ottelun panna, mutta kun kyseessä on jo kolmas korttitilin täyttyminen, niin seurauksena on kahden ottelun pelikielto.

Erotuomari: Gestranius Mattias
AET 1: Mantere Juuso
AET 2: Juvonen Elias
4.ET: Veini Turo

KTP-KuPS Arto Tolsa Areenalla lauantaina 18.9. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KTP:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut