3-4-3
vko.37 // 19.9.2021

KTP kaatui taistellen KuPS:lle (KTP - KuPS 1-2)

Kuva: Juha Leskinen

KTP:n uuden päävalmentajan Teemu Kankkusen debyyttiottelu Kuopion Palloseuraa vastaan tuotti 1–2 tappion Arto Tolsa Areenalla lauantaina.

Häviöstä huolimatta kotkalaisten otteissa oli uudenlaista terävyyttä. Palloa pelattiin syöttelyn sijaan suoraviivaisesti KuPSin linjan taakse, ja varsinkin avausjaksolla KTP sai sitä kautta runsaasti tilanteita, joista yksi tuotti maalinkin.

Peli alkoi uuden valmentajan kannalta masentavasti, kun KuPS meni 1–0 johtoon jo 4. peliminuutilla. Maali syntyi erikoistilanteesta. KuPSin maajoukkuepelaaja Urho Nissilä antoi kulman lyhyenä, sai itse uudelleen pallon ja keskitti Paulo Ricardo Ferreiralle, jonka kääntölaukaus upposi KTP:n maalin vasempaan kulmaan.

Kotkalaisyleisö (1175 katsojaa) huokasi, että näinkö tässä taas käy, mutta kotijoukkue alkoikin saada juonen päästä kiinni. Kankkusen esittelemä linjaus, jossa joukkueen saatua pallon haltuunsa lähdetään määrätietoisesti kohti vastustajan maalia ja haetaan syöttöjä linjan taakse, alkoi näkyä ja toimia.

Jo 15. peliminuutilla tasoitus oli lähellä, kun Tiquinho sai pitkän avauksen linjan taakse ja pääsi vielä Juan Esnáiderin hyvästä syötöstä laukomaan vaarallisesti. Veto torjuttiin kulmaksi.

Viiden minuutin päästä KTP sitten onnistui. Päävalmentaja Teemu Kankkusen kehut saanut Michael Ogungbaro antoi jälleen KuPSin linjan taakse hyvän ristipallon Rico Finnäsille, joka kylmän viileästi nosti pallon roikulla yli vastaan tulleen KuPS-vahti Johannes Kreidlin maalin takanurkkaan.

Kauaa eivät kotkalaiset saaneet tasatilanteesta nauttia, sillä 24. minuutilla Udoh laukoi noin 15 metristä 2–1 voittomaalin. Aika keskeltä mennyt maali yllätti Anton Lepolan.

Toinen jakso ei tarjonnut enää makoisia maalinpaikkoja oikein kummallekaan. KuPS loi vaarallisemmat tilanteet, mutta suurta hätää KTP:llä ei ollut.

Kuopiolaisetkin saivat puolustuslinjansa korkeusongelman kuntoon, eikä KTP päässyt paria poikkeusta lukuun ottamatta niin hyvin tilanteisiin kuin avausjaksolla.

KTP:lle tappio tiesi putoamisuhan kasvamista. Varsinkin, kun kilpailijoista Maarianhamina nappasi helsinkiläiseltä kaimaltaan täyden pistepotin ja Oulu tasapelillä Lahdelta yhden. Lähimpänä KTP:n yläpuolella oleva Haka hävisi oman ottelunsa Ilvestä vastaan.