AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-4-3

10

(1-0)

Yleisöä 1030

FC Honka
3-4-3
vko.24 // 15.6.2021

HIFK niukasti FC Honkaa parempi (HIFK-FC Honka 1-0)

HIFK niukasti FC Honkaa parempi (HIFK-FC Honka 1-0)

HIFK voitti 1-0. (Kuva: Niklas Günsberg)

HIFK kaatoi FC Hongan kauden ensimmäisessä yleisön edessä pelatussa kotiottelussa lukemin 1-0.

HIFK pelasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa paikan päällä kannustaneen kotiyleisönsä edessä. Joukkue lähti peliin voitto alla sijalta viisi. Edelliskierroksella KTP joutui toteamaan HIFK:n paremmuuden tuloksella 0-2. Myös sarjataulukon kahdeksannelta sijalta lähtenyt vierasjoukkue FC Honka tuli otteluun tismalleen samalla voittotuloksella, kun se viime viikolla kaatoi AC Oulun vieraskentällä.

Otteluympäristö oli heti avauspotkusta lähtien lähes epätodellisen hyvä. Molemmat joukkueet, kaikki ottelutapahtumassa töissä olevat henkilöt sekä tietenkin kaikki katsojat saivat nauttia laulavien kannattajakatsomoiden tunnelmasta. Vihdoinkin myös Helsingissä päästiin nauttimaan jalkapallosta yhdessä yleisön kanssa.

HIFK oli ennen illan ottelua onnistunut tekemään avausmaalin tämän kauden jokaisessa Veikkausliigaottelussaan, ja sama putki jatkui myös FC Honkaa vastaan. Aatu Kujanpää tarjoili upean läpisyötön nipin napin paitsioaseman välttäneelle Jusif Alille, joka juoksunsa jälkeen viimeisteli Veikkausliigauransa toisen osuman. 21-vuotias on lisäksi nyt kahden ottelun maaliputkessa.

Molemmat joukkueet pääsivät vuorotellen kokeilemaan maalintekoa ensimmäisen puoliajan loppupuolella lähinnä erikoistilanteista. Maalivahdit Tim Murray ja Calum Ward olivat kuitenkin pelipäällä ja pysäyttivät vastustajien yritykset. Murray torjui tyylikkäästi Moshtagh Yaghoubin laukoman vapaapotkun juuri ennen taukoa. HIFK:n kannattajapäädyn edessä ensimmäistä kertaa torjunut Ward selvisi pienellä torjuntamäärällä ensimmäisestä jaksosta.

Kotiyleisön edessä pelaaminen antoi HIFK:lle runsaasti lisäenergiaa myös ottelun toisella puoliajalla. Siinä missä kaksi edellistä kotipeliä jätti parantamisen varaa sekä pelillisesti että tuloksellisesti, oli joukkueen esityksessä tänään mukana uutta näyttämisen halua. Kuudenkympin kohdalla tulleen Sakari Mattilan vaparin yhteydessä tämä näyttämisen halu kulminoitui hienoon tilanteeseen, kun toisena pelaajana pallon takana ollut Yaghoubi otti yleisön haltuun ja sai sen kannustamaan kotijoukkuetta äänekkäästi.

Vieraiden tasoituskiri jäi lopulta laihahkoksi, eikä se enää pystynyt nousemaan pisteille. HIFK hallitsi viihdyttävää ottelua ja otti toisen peräkkäisen voittonsa. Voitto oli samalla HIFK:n tämän kauden toinen kotikentällään. Joukkue on nyt Veikkausliigan sarjataulukossa kolmantena seitsemän pelatun kierroksen jälkeen. FC Honka tippui yhden pykälän verran alaspäin yhdeksänneksi.

Lopussa loukkaantuneen Pipe Sáezin tilalle vaihdettu Jukka Halme palkittiin ennen ottelua sadan pelatun Veikkausliigaottelun johdosta. Hän sai tasalukemat täyteen edellisessä kotiottelussa FC Interiä vastaan.