AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HIFK
3-4-3

10

(1-0)

Yleisöä 1030

FC Honka
3-4-3
vko.24 // 14.6.2021

Ennakko: HIFK - FC Honka

Ennakko: HIFK - FC Honka

Kuva: Niklas Günsberg

HIFK pelaa kauden neljännen kotiottelunsa tiistaina 15. kesäkuuta Bolt Arenalla. Edelliskertoihin verrattuna ottelu pelataan merkittävällä tavalla erilaisessa ympäristössä, sillä Helsingissä on ensimmäistä kertaa tällä kaudella reilummin yleisöä paikan päällä Veikkausliigaottelussa.

Ottelu on HIFK:lle toinen lyhyessä ajassa. Joukkue kävi torstaina Kotkassa ja kartutti siellä pistetiliään kolmen pisteen verran 0-2-voitolla. Maalinteossa onnistuivat Jusif Ali ja Pipe Sáez. Espanjalaispuolustaja pääsi maalinsa turvin HIFK:n sisäisen maalintekotilaston jaetulle kärkipaikalle yhdessä Moshtagh Yaghoubin kanssa. Alille maali oli ensimmäinen Veikkausliigassa.

– KTP-voitto tuli meille tärkeään paikkaan heti kauden ensimmäisen tappion jälkeen. Peli oli meille haastava, vaikka pystyimmekin hallitsemaan sitä. Ehdimme käyttää edellistä peliä edeltäneen tauon meidän pelin hiomiseen, ja oli hienoa nähdä niitä harjoiteltuja aihioita jo viime pelissä, sanoo HIFK:n päävalmentaja Joaquín Gómez seuransa verkkosivuilla.

Viimeisimmän voittonsa myötä HIFK on noussut sijalle neljä Veikkausliigan sarjataulukossa. Joukkue on napannut yhteensä 11 sarjapistettä kuudessa ottelussa. Maaliero 9-7 on kahden osuman verran plussan puolella. Onnistuneiden peliesitysten takana on muun muassa joukkueessa vallitseva yhtenäisyyden tunne.

– Olemme olleet yhdessä jo pidemmän aikaa nyt. Porukka on hitsautunut yhteen ja pelaajat ovat löytäneet roolinsa joukkueessa, Gómez toteaa.

HIFK:lta ottelusta on varmuudella sivussa Sakari Tukiaisen lisäksi maalivahti Markus Uusitalo, joka ei FC Hongasta lainalla olevana pelaajana voi pelata espoolaisjoukkuetta vastaan. KTP:tä vastaan nollapelin torjunut Calum Ward jatkaa siis HIFK:n maalilla myös tiistaina.

Honka on kerännyt toistaiseksi pelaamastaan seitsemästä ottelusta yhteensä kuusi pistettä. Sarjataulukossa se tarkoittaa tällä hetkellä sijaa kahdeksan. Joukkueen tehtyjen maalin saldo, niin ikään kahdeksan, on Veikkausliigan keskikastia (seitsemänneksi eniten). Kahden maalin miehiä Hongassa ovat Dongou, Demba Savage, sekä Lucas Kaufmann, Hatakka ja Smith ovat lisäksi osuneet molemmat kertaalleen.

Hongan leirissä HIFK:n taso on hyvin tiedossa.

– HIFK tulee varmasti olemaan vaikea vastustaja, heillä on hyvä joukkue. Meidän pitää jatkaa siitä, mihin jäimme. Pidetään oma maali puhtaana ja isketään itse tarvittavat osumat, summaa Niklas Pyyhtiä asetelmat tiistaille seuransa verkkosivuilla.

Hongalta varmasti sivussa tiistain ottelusta on SJK-ottelusta tullutta pelikieltoaan kärsivä Juan Alegria, sekä korttitilin täyttymisen vuoksi Duarte Tammilehto. Jerry Voutilaisen pelikunnosta ei ole vielä täyttä varmuutta.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Mantere Juuso
AET 2: Mynttinen Simo
4.ET: Enkvist Daniel

HIFK-FC Honka Bolt Arenalla tiistaina 15.6. kello 18.00.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: HIFK:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut