AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
RoPS
4-3-3
#14 Muinonen

23

(0-0)

Yleisöä 425

SJK
5-2-3
#9 Ledesma #88 Ngueukam #58 Hetemaj
vko.44 // 3.11.2020

Ennakko: RoPS-SJK

Ennakko: RoPS-SJK

Kuva: Juha Tamminen

RoPS ja SJK päättävät kautensa Veikkausliigassa keskinäisellä kohtaamisella Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona.

Molemmille joukkueille ottelussa pelataan vain kauden päättämisestä kunnialla, sillä pisteillä ei kummallekaan ole enää sarjataulukon kannalta mitään merkitystä. Viimeisenä oleva RoPS on varmistanut putoamisen jo useampi kierros ennen loppua ja SJK:n viimeiset panokset katosivat, kun Veikkausliigan loppusarjat päätettiin peruuttaa ja lopettaa kausi runkosarjaan.

Lopullinen päätös kauden keskeyttämisestä tehtiin, koska RoPS:n joukkueen pelaajia todettiin korona-altistuneiksi. Onneksi RoPS:n pelaajien karanteenit ovat jo ohi, ja joukkueessa ei ole myöskään todettuja virustartuntoja tai oireita. Jo sarjaohjelmaa laadittaessa koronatilanteen pahenemiseen osattiin varautua, mutta silti päätös kauden lopettamisesta runkosarjaan herätti tunteita. Kaikki ymmärtävät järkiperusteiset syytä kauden lopettamiselle, mutta urheilijan mieli palaa kentälle.

- Pelaajat olivat pettyneitä. Olemme mukana kilpaurheilussa ja haluamme pelata, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila kertoo.

- Vaikka meidän mahdollisuutemme sarjapaikan pelastamiselle oli teoreettinen, se oli silti se pieni valo tunnelin päässä. Kaikki kuitenkin ymmärtävät koronan tuomat reunaehdot.

Keskiviikon ottelussa SJK:ta tulee vastaan joukkue, joka jättää ottelun myötä myös jäähyväiset Veikkausliigalle ja kotiyleisölle.

– Ei tämä helppo valmistautuminen ole tähän peliin, eikä tämä ole varmasti helppo pelikään. RoPS pelaa mielestäni ihan hyvin, mutta heillä on vain ne tietyt puolustamiseen liittyvät ongelmat. Ihan hyvä pallollinen joukkue siellä tulee vastaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

– Totta kai me halutaan voittaa. Ja tiedetään, että meidän pitää parempaan pystyä, kuin mitä me viime pelissä näytettiin. Ammattiylpeyttä pitää löytyä. Eli haluamme koota rivit vielä viimeiseen taisteluun tällä joukkueella, eikä muuta tavoitetta ole.

RoPS:n vuoro on hakea vauhtia Ykkösestä. Seuraava vaihe on hakea nousua takaisin Veikkausliigaan. Sitä ennen on kuitenkin voitettava kotona Seinäjoen Jalkapallokerho.

- Tämä on vuode viimeinen pelipäivä, joten ei muuta kuin energiaa täynnä kentälle, RoPS:n päävalmentaja Mikko Mannila sanoo.

- Tietenkin mukana on myös haikeutta, mutta kaikilla on yhteinen halu päättää tämä kausi niin kunniakkaasti kuin mahdollista.

Koronapandemia iskee myös RoPS:n huomiseen kokoonpanoon. Neljä edustusjoukkueen ja peräti 11 akatemiajoukkue RFA:n pelaajaa on asetettu karanteeniin. Lisäksi Atte Sihvonen on pelikiellossa.

SJK-saisi peliin lähes kaikki pelaajat tarvittaessa mukaan, kun pitkäaikaisloukkaantuneet Samba Benga ja Joonas Sundmankin ovat jo aloittaneet harjoittelun. Keskiviikon peli saattaa kuitenkin tulla kaksikolle liian aikaisin. Pelikieltoja ei ole ja ainoat varmuudella loukkaantumisen vuoksi sivussa olevat pelaajat ovat Robin Sid ja viime pelissä sivuun tullut Matej Hradecky.

Tarkemmissa tutkimuksissa onneksi selvisi, että mitään kovin vakavaa vammaa ei Hradeckylle kuitenkaan tullut, vaikka pahintakin ehdittiin jo pelätä.


RoPS-SJK Rovaniemen keskuskentällä keskiviikkona 4.11. kello 18.30.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut