AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 4.11.2020

​SJK:n Walter Viitala: "Kausi oli katastrofaalinen, mutta sarjataulukko ei valehtele"

​SJK:n Walter Viitala: "Kausi oli katastrofaalinen, mutta sarjataulukko ei valehtele"

"Wade" uskoo ja toivoo parempaa ensi kaudelle. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK päättää kautensa keskiviikkona RoPS:n vieraana ja mieleen jäävät varsin erikoiset muistot.

Koko kausi on ollut SJK:lla ja kaikilla muillakin joukkueilla raskas sekä varmasti vaikea. Keväällä oltiin omatoimiharjoituksissa, jännittäen että pelataanko ollenkaan. Ja kun kausi alkoi, se alkoi SJK:n osalta siinä mielessä heikosti, että lopulta jouduttiin jännittämään paikkaa ylemmässä loppusarjassa.

Sekin sitten peruutettiin niin, että tilalle jäi vain ontto olo ja muutama sarjataulukon kannalta merkityksetön peli pelattavaksi.

– On kyllä ollut semmoinen kausi, että ei paljoa halua tätä muistella ja haluaa jättää tämän taakse nopeasti. Tietenkin todella kova pettymys, niin kuin se on kaikille SJK:ssa, niin faneille, pelaajille kuin seuraväelle. Mutta tämä pitää sitten koittaa kääntää positiiviseksi, yrittää ottaa niitä hyviä asioita mukaan, SJK-maalivahti Walter Viitala miettii.

Tälle kaudelle SJK:n riveihin siirtynyt Viitala pitää omaa ratkaisuaan joka tapauksessa oikeana.

– Itselleni oli mahtava tulla Seinäjoelle. Täällä oikeasti pääsee kehittämään itseänsä ja nyt on jo semmoinen fiilis, että haluaa vain päästä nopeasti aloittamaan uuden kauden, Viitala sanoo.

– Mutta kokonaisuutena kausi on ollut katastrofaalinen. Silti tosiaan pitää vain katsoa eteenpäin ja keskittyä niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa. Laittaa itsensä elämänsä kuntoon pre-seasonilla. Se on se ainoa asia mihin voimme enää vaikuttaa.

Samalla Viitala kuitenkin muistuttaa, että kauden vieminen läpi runkosarjan osalta oli sekin näissä oloissa saavutus.

– Ainakin saimme kuitenkin pelata sen 22 ottelua. Se kertoi sen, kuka on mestari ja kuka tippuja. Sarjataulukko ei valehtele. Me ollaan siellä missä me ansaittiin tänä vuonna, pohtii Viitala.

– Viimeiseen peliin lähdetään kuitenkin sillä samalla asenteella, kuin aina joka peliin ainakin henkilökohtaisesti. Kaikkeni annan ja ammattimaisesti hoidetaan valmistautuminen ja lähdetään voittamaan. Taso vain pitää pitää.

Lisää uutisia