Yleisöä 425

5-2-3
vko.44 // 4.11.2020

​SJK voittoon lopussa (RoPS-SJK 2-3)

RoPS jätti toistaiseksi jäähyväiset Veikkausliigalle keskiviikkona SJK:lle kärsityn 2-3-tappion myötä.

Melkoista avointen ovien päivää Rovaniemellä vietettiinkin, sillä paikkoja riitti molemmilla. Lopulta SJK veti pidemmän korren Mehmet Hetemajn loppuhetkien voittomaalin myötä.

Viiden minuutin kohdalla SJK sai ensimmäisen hyvän paikan. Serge Atakayi tuli boksiin oikealta laidalta ja syötti maalin eteen Jake Jervisille. Jervisin veto meni RoPS-pelaajan kautta päädystä yli. SJK sai kulmasta useamman tilanteen, kun ensin Atakayi pääsi vetämään, seuraavasta kulmasta Nikko Boxall pääsi puskemaan, mutta jälleen tuloksena kulma. Kolmannesta kulmasta Mehmet Hetemaj pääsi vielä koittamaan, mutta RoPS kuitenkin kesti. SJK:n vyörytys kuitenkin jatkui, ja lisää paikkoja tuli jatkuvasti.

Ensimmäiset puolituntia SJK hallitsi peliä ja sai aikaan 10 vetopaikkaakin. RoPS:n Enoch Banza oli kuitenkin päästä yllättämään, saatuaan pitkän pallon linjaan ja siitä Banza veti, mutta päin Walter Viitalaa SJK-maalissa. Viitisen minuuttia ennen taukoa, Atakayi keskitti hyvin Joonas Lepistölle takatolpalle, mutta Lepistön pusku meni tolpan väärältä puolelta ohi. Kun pelattiin jo ensimmäisen puoliskon lisäaikaa, sai RoPS sivuvaparin, se kuitenkin katkaistiin ja SJK sai vastahyökkäyksen sekä hyvän tilanteen. Tauolle mentiin kuitenkin 0-0 tilanteessa.

Toinen puolisko alkoi sekaisemmin kuin ensimmäinen, ja vaikka SJK edelleen hallitsi peliä, ei se enää päässyt samaan tapaan paikoille. 54. peliminuutilla SJK sai keskialueelta vapaapotkun. Emmanuel Ledesma nosti siitä pallon vasempaan laitaan Murilolle ja lähti itse juoksemaan maalia kohti. Murilolta tuli erinomainen keskitys RoPS-maalille ja Ledesma itse liukui pallon sisään. Myös Jervis oli hyvin tilanteesa mukana. Maali oli Ledesman kauden viides ja sillä hän myös voitti SJK:n sisäisen maalipörssin kaudella 2020.

Mutta vain kymmenen minuutin päästä Ledesman maalista, RoPS tuli tasoihin. Maalintekijänä oli RoPS-kapteeni Eetu Muinonen, joka pääsi iskemään boksista pallon maalin kattoon. RoPS:n maalin jälkeen SJK alkoi taas painamaan tilanteita RoPS:n päätyyn. Ensin Lepistö koitti jatkaa Jervisin vedon rinnalla sisään, mutta maalivahti torjui aivan tolpan juuresta. Seuraavassa tilanteessa Atakayi nosti pallon takatolpalle Jervisille, jota Juho Hyvärinen tuli kovaa selkään. Erotuomari ei virhettä tilanteessa nähnyt, vaikka se hieman haiskahti rangaistuspotkun paikalta.

SJK sai kuitenkin pilkun vähän myöhemmin, kun RoPS-puolustaja Zourab Tsiskaridze osui palloon kädellään Nikko Boxallin keskityksen jälkeen. Pilkusta pallon laittoi sisään vaihdosta hetkeä aiemmin mukaan tullut Ariel Tuco Ngueukam. Tucolle maali oli kauden neljäs. Denys Oliinykillakin oli paikka lisätä SJK:n johtoa, kun hän sai pallon kuudentoista viivalla, aivan vapaana. Veto kohti taka-alakulmaa meni kuitenkin metrin verran ohi.

RoPS nousi ottelun yliajalla ensin tasoihin, kun pilkun aiheuttanut Tsiskaridze nousi mukaan hyökkäykseen ja tykitti kohti takakulmaa. Pallo olisi mennyt päädystä yli, mutta harmillisesti se meni Matias Vainionpään kautta sisään. SJK ei kuitenkaan luovuttanut ja se sai vielä kulmapotkun lisäajalla. Siitä SJK kapteeni Mehmet Hetemaj puski pallon sisään ja ottelu päättyi samantien 2-3 SJK:n voittoon.

Lähde: SJK:n verkkosivut