3-4-3
vko.40 // 5.10.2020

KuPS ja Ilves tasatulokseen (KuPS-Ilves 1-1)

Naatan Skyttä onnistui heti toisen puoliajan alussa. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS ja Ilves päätyivät Kuopion maanantai-illassa 1-1 -tasatulokseen. Naatan Skyttä vei Ilveksen johtoon, mutta KuPS:n Urho Nissilä tasoitti pelin.

Kiihkeässä ottelussa nähtiin paljon kiperiä tilanteita ja kotijoukkueella oli hyvät saumat hankkia tärkeä voitto vielä viiden minuutin mittaisella lisäajallakin.

Ensimmäinen puoliaika eteni tasaisen taistelun merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli omat mainiot tilaisuutensa maalintekoon. Tunteet pääsivät lämpenemään viimeisen peliminuutin kulmapotkutilanteessa ja avauspuoliaika päätettiin kuumissa tunnelmissa.

Ilves iski terävästi heti toisen puoliajan alussa, kun hyökkääjä Naatan Skyttä pääsi laukomaan 0-1 vain 43 sekunnin pelaamisen jälkeen. Tarkka laukaus sujahti tolpan juuresta sisään ja kotijoukkue joutui takaa-ajajan asemaan.

Kuopiolaisten tasoitusosuma oli upeaa nähtävää. Keskikenttäpelaaja Urho Nissilä veti tyylikkään vapaapotkun suoraan Ilveksen maalin ylänurkkaan ja riemu räjähti kattoon stadionin katsomoissa: 1-1 (54 min). "Mölymäen Modric" viimeisteli hienosti tämän sarjakauden neljännen liigamaalinsa.

KuPS painoi rajusti loppuun saakka ja lisäajalla pallo pysähtyi niin Ilveksen ylärimaan kuin maalivahti Mika Hilanderiin. 1-1 jäi tiukkaotteisen taistelupelin lopputulokseksi.

Yleisö sai nähdä viihdyttävän ja vauhdikkaan ottelun, jossa riitti kiihkeitä pelitilanteita viimeiseen pillinvihellykseen saakka. Kuopiolaiset saivat seitsemän peräkkäisen liigavoiton jatkeeksi nyt tasapelin.

KuPS-HIFK Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla torstaina 8.10. kello 18.30 ja HIFK-Ilves Bolt Arenalla torstaina 15.10 kello 18.30.

Lähde: KuPS:n verkkosivut