AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3
#25 Nissilä

11

(0-0)

Yleisöä 1528

Ilves
3-4-3
#23 Skyttä
vko.39 // 4.10.2020

Ennakko: KuPS-Ilves

Ennakko: KuPS-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura jatkaa omaa liigakauttaan mainioista asemista. Sarjataulukon kärkipaikka on tarjolla maanantaina, kun vieraisille saapuu Ilves.

Kovaa harjoitteleva KuPS-joukkue on voittanut seitsemän peräkkäistä liigaottelua ja maalivahti Otso Virtanen on torjunut seitsemän hienoa nollapeliä, viimeksi Maarianhaminassa.

KuPS on noussut vahvoilla esityksillään Veikkausliigan kuntopuntarin ykköspaikalle ja alkavan viikon kaksi siirrettyä rästiottelua tarjoavat kuopiolaisille erinomaisen mahdollisuuden arvokkaiden lisäpisteiden keräämiseen ja sitä kautta etumatkan kasvattamiseen sarjataulukon keulilla.

Voittoja ei tietenkään oteta koskaan helpolla ja vaativa ottelu on jälleen edessä maanantaina. KuPS kotiutui perjantaina kolmepäiväiseltä pelimatkaltaan Romaniasta ja on valmistautunut viikonlopun aikana maanantaista Ilves-peliä varten. Viime viikot ovat sisältäneet useita kovia otteluita ja paljon matkustamista ja nyt pelaajien pitää löytää lisää uutta taistelutahtoa kotimaan liigapelejä varten.

KuPS lähtee tavoittelemaan voittoa maanantain kotipelistään.

- Me teemme Ilves-otteluun täsmälleen samanlaisen normaalin valmistautumisen kuin kaikkiin muihinkin peleihin. Pelaajat ovat hyvässä kunnossa ja he ovat valmiita pelaamaan kaksi ottelua viikossa, päävalmentaja Arne Erlandsen korostaa.

Ilves voitti TPS:n viikko sitten sunnuntaina. Tylyt 4–0-lukemat eivät jättäneet epäselvyyttä. Maaliryöpystä vastasivat Jair, Naatan Skyttä, Joona Veteli ja Lauri Ala-Myllymäki. Voitolla sarjasijoitus koheni viidenneksi. Negatiivisena puolena oli Ilari Mettälän pohjeluun murtuminen, samoin kuin kävi Janne Sakselalle paria viikkoa aiemmin.

Kokonaisuudessaan Ilveksen toipilaslista on lyhentynyt. Päävalmentaja Jarkko Wiss on kasvattanut kierroksia kokonaisen harjoitusviikon aikana. Erlandsenin pelikirjassa kontakteja ei kaihdeta ja tilanteisiin mennään kovaa.

– KuPS edusti Suomea hyvin Euroopassa, vaikka ihan ei riittänyt lohkoon asti. Heillä on paljon pelejä alla, mutta kyseessä on yhä varmaankin sarjan fyysisin joukkue. Meidän pitää olla valmiita nopeaan peliin ja kaksinkamppailuihin, Wiss tietää.

– Jos voitamme yksi vastaan yksi -tilanteita, niin voimme lisätä painetta heidän suuntaansa. Kaksinkamppailut ovat avainasemassa senkin takia, että heillä on todella vahvat erikoistilanteet.

KuPS:n perusrutiinitaso on korkea kovan harjoittelun ansiosta ja ilmapiiri on säilynyt hyvänä koko kauden ajan. Hyökkäävä pelityyli tuottaa jokaisessa ottelussa paljon maalitilanteita ja vauhdikasta hyökkäämistä aiotaan jatkaa maanantain kotipelissäkin.

- Me aiomme jatkaa hyvän työn tekemistämme. Me olemme ammattilaisjoukkue, jossa on hyviä pelaajia. Me jatkamme vahvaa menoamme, kunhan saamme alle samanlaisen valmistautumisen kuin kaikkiin muihinkin peleihin. On tärkeää jatkaa jokapäiväisen kovan työnteon tekemistä, Erlandsen muistuttaa.


KuPS - Ilves Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla maanantaina 5.10. kello 18.30.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut