AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
5-2-3
#88 Ngueukam #8 Jervis #20 Lepistö

32

(2-0)

Yleisöä 2287

HIFK
4-5-1
#3 Mattila #98 Vitinho
vko.38 // 27.9.2020

Ennakko: SJK-HIFK

Ennakko: SJK-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

SJK saa maanantaina 28.9. OmaSp Stadionille vieraaksi Helsingin IFK:n.

Maanantaina kohtaavat SJK ja HIFK ovat molemmat mukana kamppailemassa ylemmän loppusarjan paikoista. Joukkuiden välinen ero sarjataulukossa on neljä pistettä HIFK:n hyväksi. SJK pelasi viime keskiviikkona ja hävisi niukasti FC Lahdelle 0-1 luvuin. HIFK:n edellisestä ottelusta ehtii kulua maanantaina jo yhdeksän päivää, kun se tasasi pisteet IFK Mariehamnin kanssa. Ennen keskiviikon tappiota SJK oli neljän ottelun voittoputkessa ja tarkoitus on palata voittojen tielle taas maanantaina.

– Meillä on tosi huono peli alla. Varmaan kauden huonoimpi esityksiä. Lisäksi vastaan tuleva IFK on, kuten tuloksetkin osoittaa, hankala vastustaja kaikille tässä sarjassa. He puolustavat hyvin ja alhaalla. IFK antaa aloitteen vastustajalle ja sitten pyrkii käyttämään tosi hyvin virheet hyödyksi. Se on pirullinen joukkue. Vaikea joukkue.

- Meiltä vaaditaan kärsivällisyyttä, mutta samalla myös aikamoista päättäväisyyttä. Meidän pitää olla hyviä. Ja ennenakaikkea, meidän pitää vähän pestä kasvoja tuosta edellisestä FC Lahti-pelistä, missä olimme heikkoja, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

HIFK on SJK-ottelun alla huilannut reilun viikon verran, sillä keskiviikolle kaavailtu vierasottelu Kuopiossa jouduttiin siirtämään parilla viikolla eteenpäin KuPS:in europelimenestyksen vuoksi.

Tähtirintojen edellinen Veikkausliigaottelu pelattiin viime viikon lauantaina, jolloin IFK Mariehamn vieraili Helsingissä. HIFK johti ottelua Vitinhon ja John Fagerströmin maaleilla 2-0 vielä 15 minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta ahvenanmaalaiset onnistuivat nousemaan tasoihin kahdella nopealla maalilla ottelun viimeisen vartin aikana. Tuloksena oli täten HIFK:lle toinen perättäinen tasapeli 2-2-lopputuloksen myötä. Syyskuu on kuitenkin HIFK:n osalta edennyt ilman tappioita.

Viime kaudella SJK:ssa pelannut Joel Mero lähtee hyvillä mielin palaamaan entiseen asuinkaupunkiinsa, jossa hän asui reilut kaksi vuotta ennen muuttoa Helsinkiin.

– Hienoa on palata Seinäjoelle! Itse asiassa tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun käyn Seinäjoella sen jälkeen, kun muutin sieltä pois. Se on minulle tuttu paikka ja on kivaa päästä taas vääntämään sinne SJK:ta vastaan, toppari sanoo.

Asemat sarjataulukossa tuovat kamppailuun maukkaan ennakkoasetelman, ja pelin suuri panos on myös asia, joka varmasti sytyttää molempien joukkueiden pelaajat hyvissä ajoin ennen maanantain koitosta.

– SJK on ollut hyvässä vireessä, ja jos nyt ei katsota viime peliä FC Lahtea vastaan, niin heillä oli ennen sitä neljä voittoa putkeen. Niiden kausi on ollut nousujohteinen tässä viime aikoina. Sekin on aika mielenkiintoinen asetelma, että SJK on pisteissä aika lähellä meitä. Todella tärkeä peli tulossa ja jokainen piste merkkaa.

Osa SJK:N edellisotteluissa lepuutetuista pelannee taas maanantaina ja mukaan saatetaan saada taas pitkästä aikaa hyökkäjä Ariel Tuco Ngueukam, joka on missannut toistaiseksi koko syyskuun, pelattuaan viimeksi voitto-ottelussa RoPS:a vastaan elokuun lopussa. Pelejä kaudella vielä kuitenkin riittää, sillä nyt on ohitettu vasta sarjan puoliväli ja poikkeustilassa pelatun kauden viimeinen ottelu on merkitty pelattavaksi ennätysmyöhään, vasta 22. marraskuuta. Viime kaudella kausi päättyi reilua kuukautta aiemmin, lokakuun puolessa välissä.

– Pelaajatilanne meillä on hyvä. Meillä on paljon pelaajia käytössä, melkein kaikki pelaajat ja viime pelistäkin jäi muutamia pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle. Lisäksi nyt tulee Tuco myös takaisin, Honkavaara kertoo.

– Tää sinänsä vähän ihmeellistä, kun alkaa jo tuntua, että ollaan kauden lopussa, kun syyskuu on loppumassa. Mutta ei se ole kuin noin viikko sitten, kun mentiin kauden puolivälin yli. Joten erikoistahan tämä on. Mutta me lasketaan kuitenkin siten, että meillä on nyt vain kuusi peliä tätä runkosarjaa jäljellä, joten siinä mielessä loppupelejä meille kyllä, sanoo Honkavaara.


SJK - HIFK OmaSp Stadionilla maanantaina 28.9. kello 18.30.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut