AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2020

"Luulen että se maalikin vielä tulee" - Daniel Håkans nauttii vastuusta SJK:ssa

"Luulen että se maalikin vielä tulee" - Daniel Håkans nauttii vastuusta SJK:ssa

Daniel Håkans on nauttinut peliajasta. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK on tällä kaudella nostanut Veikkausliigassa esiin useita nuoria pelaajia, kuten Matias Vainionpää, Joonas Lepistö, Ville Tikkanen, Serge Atakayi ja Daniel Håkans.

Vasta 19-vuotias Håkans, on pelannut tällä kaudella kymmenessä Veikkausliigan ottelussa ja niissä on tullut tilille yksi syöttöpiste. Debyyttimaali Veikkausliigassa on vielä syntymättä, mutta kaukana ei sekään ole ollut. Erityisesti vaasalaissyntyinen Håkans tunnetaan kuitenkin todellisena kuljetusliikkeenä, joka pujottelee pallon kanssa vastustajien linjojen läpi ja luo siten vaaraa hyökkäyspäähän.

– On aika kiva homma, että on tullut aika paljon vastuuta tällä kaudella, varsinkin kun vertaa viime kauteen Veikkausliigan osalta. Joten tottakai olen tosi tyytyväinen siihen. Se avaus liigamaali vielä puuttuu, mutta kyllä mä luulen, että sekin tulee vielä, sanoo Daniel Håkans itsevarmasti.

– Itse tykkään, kun saa vastahyökkäyksissä lähteä nousemaan. Se minne siitä lähden, riippuu vain siitä missä on tiloja. Siinä vaiheessa ei ajattele muuta kuin, että pitää päästä aina seuraavasta kaverista ohi. Se vaan tulee takaraivosta. Valmentajakin rohkaisee siihen ohittamiseen, kertoo Håkans.

Seuraava haaste Håkansilla ja kumppaneille on edessä maanantaina, kun OmaSp Stadionille saapuu vahvaan vireeseen päässyt HIFK.

– Maanantain vastustaja on kuitenkin tosi vaikea vastustaja. HIFK pelaa aika fyysisesti. Ne puolustaa aika alhaalla ja haluaa sieltä lähteä vastahyökkäyksiin. Siellä saattaa olla kuusikin miestä puolustamassa, niin ei tule hirveästi niitä tiloja, Håkans jatkaa.

– Ennen Lahti-peliä meillä oli kuitenkin tosi hyvä flow-tila päällä ja tuloksetkin oli tosi hyviä. Voitettiin neljä peliä putkeen. Mutta tämä viime peli oli heikompi, ihan suoraan sanottuna. Mutta nyt meillä on heti maanantaina uusi mahdollisuus ottaa tosi tärkeät kolme pistettä. HIFK on top 6 joukkue ja olisi tärkeää ottaa heitä nyt voitolla kiinni ja aloittaa uusi hyvä vire


SJK - HIFK OmaSp Stadionilla maanantaina 28.9. kello 18.30.

Lisää uutisia