AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2020

"Siitä lähti meidän nousukiito" - HIFK:lla hyvät muistot SJK:n kohtaamisesta

"Siitä lähti meidän nousukiito" - HIFK:lla hyvät muistot SJK:n kohtaamisesta

HIFK:ssa muistetaan hyvin heinäkuun SJK-ottelu. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK kohtaa maanantaina SJK:n vieraskentällä ja lähtee otteluun hyvällä itseluottamuksella muistaen etenkin joukkueitten ensimmäisen kohtaamisen tällä kaudella.

Joukkueiden tämän kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen on jäänyt mieleen selkeänä käännekohtana HIFK:n kauteen. Sakari Mattila iski kaksi maalia Veikkausliigan neljännellä kierroksella Helsingissä pelatussa ottelussa, ja toinen niistä syntyi muutamia sekunteja ennen päätösvihellystä. Henkisesti erittäin iso voitto on HIFK-toppari Joel Meron mukaan myös vaikuttamassa maanantai-illan ottelun ennakkoasetelmiin.

– Siitä lähti meidän nousukiito ja hommat alkoivat kääntyä parempaan suuntaan meidän osalta. Näen, että se voitto tuo meille sellaisen pienen henkisen yliotteen. Koko joukkue pelasi silloin todella hyvin ja saatiin se mieletön viimeisten sekuntien voittomaali siihen, Mero sanoo.

HIFK tulee maanantain otteluun enemmän levänneenä, sillä SJK pelasi edellisen kerran keskiviikkona. KuPS-ottelun siirtyminen merkitsee sitä, että HIFK on saanut enemmän palautumisaikaa edellisen ottelun jälkeen, samalla kun myös matkustuskilometrien määrä ennen tärkeää SJK-ottelua pienentyi huomattavasti alkuperäiseen otteluohjelmaan verrattuna.

– Saatiin vähän lisäaikaa valmistautua tähän SJK-peliin ja samalla myös lisää palautumisaikaa IFK Mariehamn-ottelun jälkeen. Meillä on ollut tosi hyvä treeniviikko takana ja jengissä on ollut hyvä meininki, vaikka menetetty 2-0-johto viime pelissä tuntuikin tappiolta.

- Isossa kuvassa täytyy kuitenkin muistaa, että ollaan pelattu neljä viimeistä peliä ilman tappioita. Joukkueessa on hyvä vire, ja nyt mennään Seinäjoelle ottamaan kolme pistettä, niin ollaan sitten taas vähän lähempänä kärkeä, Mero pohtii.


SJK - HIFK OmaSp Stadionilla maanantaina 28.9. kello 18.30.


Lisää uutisia