4-5-1
vko.37 // 19.9.2020

Ilves ja Haka tasapeliin derbyssä (Ilves-FC Haka 1-1)

Ilves ja Haka päätyivät tasapeliin. (Kuva: Juha Tamminen)

Kauden toisessa Pirkanmaan derbyssä Ilves ja FC Haka tasasivat pisteet 1-1 (1-0)-numeroin.

Parinkymmenen minuutin kyttäilyn jälkeen alkoi rytistä. Miska Rautiola löysi muodon sisältä Lauri Ala-Myllymäen, joka levitti peliä laitaan. Felipe Aspegren antoi korkeana leijaavaan keskityksen vitosen alueen tuntumaan, jonne Gaetan Missi Mezu rynni vahvasti. Topparit unohtivat miesvartioinnin ja maalivahti Jakob Tånnander jäi maaliviivalle, joten gabonilaishyökkääjällä oli hyvin tilaa puskea 1–0-osuma.

Ilves vyörytti useita hyökkäyksiä Tånnanderin maalille. Lähimpänä 2–0-maali oli Naatan Skytän antamasta kulmapotkusta, kun pallo jäi pyörimään maaliviivalle. Hakan uusi toppari Luiyi de Lucas kuitenkin purki pallon viime tingassa kaukaisuuteen.

Haka tuli piristyneenä kopista kentälle ja sai tasoituksen jo 47. minuutilla. Toisen polven pallotaituri Anton Popovitch antoi vapaapotkun sivurajan tuntumasta. Maalia kohden juossut Eero Markkanen haki puskupaikkaa, mutta lopulta pallo leijasi suoraan takakulmaan. Maali oli Popovitchille kauden ja koko liigauran toinen.

Loukkaantumisesta toipunut Iiro Järvinen pääsi tositoimiin 58. minuutilla ja oli heti lähellä maalintekoa. Aspegrenin mainio diagonaalisyöttö tavoitti Järvisen, joka ajoi ennakkoluulottomasti maalille. Ruotsalaisvahti Tånnander kuitenkin venytti sormensa vedon tielle.

Ottelun loppua kohden keltavihreät ottivat kuskin paikan entistä vahvemmin itselleen. Kovaa kyytiä vastustajan maalille edettiinkin, mutta johto-osumaa ei millään saatu aikaiseksi. Ala-Myllymäki murtautui 72. minuutilla röyhkeästi maalille ja heilutti volleyvedolla jo verkkoja, mutta väärältä puolen tolppaa.

Teemu "Tornion terrieri" Tainion suojatit olivat riittävän aggressiivisia lopun ratkaisuhetkillä. Ilves ei kyennyt tekemään lisäosumia, vaikka pallo koskilaisten boksissa pyörikin. 1–1-lukemat ja kierroksen muut tulokset tarkoittavat sitä, että tupsukorvat jatkavat kahdeksantena ja Haka nousee kymmenenneksi.

Ilves kohtaa seuraavaksi keskiviikkona IFK Mariehamnin vieraissa. Haka sen sijaan isännöi samana päivänä RoPS:aa.