AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-2
#96 Missi Mezu

11

(1-0)

Yleisöä 2504

FC Haka
4-5-1
#14 Popovitch
vko.37 // 18.9.2020

Ennakko: Ilves-FC Haka

Ennakko: Ilves-FC Haka

Ilves ja Haka iskevät taas yhteen. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantaina pelataan ensimmäinen liigatason Pirkanmaan derby Tampereella 24 vuoteen. FC Haka jäi syyskuun alussa nuolemaan näppejään 0-2-tuloksella Ilvestä vastaan Valkeakoskella. Nyt valkopaidat hakevat revanssia Ratinan stadionilta.

Veikkausliigassa Ilves ja Haka kohtasivat toisensa vain reilu pari viikkoa sitten Valkeakoskella Tehtaan kentällä. Tamperelaiset eivät jättäneet kilpakumppaneilleen juuri mahdollisuuksia. Ilari Mettälä iski kaksi komeaa maalia ja Mika Hilander piti vakuuttavasti nollapelin.

Ilveksellä on alla kaksi niukkaa tappiota pääkaupunkiseudun joukkueita vastaan. FC Honka nousi tappioasemasta 3–2-voittoon ja HJK puolestaan vei täydet pisteet mennessään 2–1-vierasvoitolla.

Kahden tappion myötä tupsukorvat ovat valahtaneet seitsemänneksi. Kuudentena on IFK Mariehamn paremman maalieron turvin ja viidettä sijaa miehittää HIFK neljän pisteen karussa.

Joukkuetta auttamaan värvättiin syyskuussa kaksi uutta hyökkäyspään pelaajaa. Gabonin maajoukkuemies Gaetan Missi Mezu teki liigadebyyttinsä HJK:ta vastaan. Tuorein hankinta brassikärki Stenio on päässyt maahantulokaranteenista ja hän on edustuskelpoinen lauantaina. Stenio pelasi Veikkausliigaa jo kausilla 2017-18 viimeistellen FC Lahden paidassa 13 täysosumaa.

Varmoja poissaolijoita kokoonpanosta ovat pelikieltoa kärsivä Joona Veteli ja loukkaantuneet Ilari Mettälä, Janne Saksela, Baba Mensah ja Eero Tamminen.

Päävalmentaja Jarkko Wissin työtä helpottaa se, että sairastuvalta on palannut eheytyneitä pelaajia. Lisäksi uudet hyökkääjähankinnat täydentävät palettia.

– Positiivisin mielin odotellaan paluuta voittojen tielle. Takana on kaksi sinänsä ok ottelua, mutta pisteitä tuli nolla. Onneksi olemme saaneet treeneihin pitkästä aikaa parikymmentä kenttäpelaajaa. Se auttaa valmistautumisessa, Wiss kertoo Ilveksen sivuilla.

Viimeisin Pirkanmaan derby oli Ilveksen näytöstä. Paljon on kuitenkin ehtinyt tapahtua siirtoikkunan umpeuduttua.

– Aiempi pelimme oli onnistunut ja se antoi ison annoksen itseluottamusta. Emme voi kuitenkaan enää tuijottaa taaksepäin, vaan edessä on uusi tapahtuma. Haka on mielenkiintoinen joukkue ja sarjassa tapahtuu muutoksia nopeastikin. Myös Haka on saanut uutta verta rinkiin, Wiss pohtii.

– Meillä on pallollinen pelaaminen ollut hyvällä mallilla. Vähän vielä lisää ajatusta ja terävyyttä maalin edessä. Uskon, että sitä kautta saamme tulosta myös lauantaina. Luonnonnurmella pallo liikkuu nopeasti ja toivottavasti meillä on kotiyleisön vahva tuki takanamme.

Edellisellä kierroksella Haka taipui kotonaan SJK:lle 1-4 ja Ilves niin ikään kotikentällä HJK:lle 1-2. Nälkää siis varmasti joukkueilla riittää ja vierasjoukkue lähteekin otteluun päävalmentaja Teemu Tainion mukaan erittäin hyvillä mielin.

– Ollaan nyt viikko treenattu ja saatu hommia parempaan suuntaan, joten erittäin hyvillä fiiliksillä lähdetään otteluun. Pojista huokui tänään treeneissä sellainen voittamisen nälkä ja ylipäätään näyttämisen halu paistaa nyt läpi, Tainio kertoo Hakan sivuilla.

Kokoonpanon osalta tilanne on joukkueessa hyvä ja voisikin sanoa, että pelättyä parempi. Loukkaantumisen takia poissa on ainoastaan Ville-Valtteri Starck. Samuel Chidi huilaa ottelun varotoimenpiteenä, millä varmistetaan pelikunto tulevaisuudessa viime pelin loukkaantumisen jäljiltä. Lisäksi ottelussa ovat huilivuorossa Jonni Thusberg ja Saibou Keita.

Myös Ilves on ottelussa viime kohtaamista paremmissa lähtökohdissa, sillä sairastuvalta on saatu pelaajia takaisin kokoonpanoon mukaan ja lisäksi joukkue on vahvistunut kahdella hyökkääjällä, kun Gaetan Missi Mezu ja Stenio liittyivät joukkueeseen siirtoikkunan loppuhetkillä.

Tainio kuitenkin toteaa, että Haka on ottanut viime kohtaamisesta opiksi ja muutoinkin keskittynyt vastustajan peliin nyt aiempaa tarkemmin.

– Ilveksellä tulee nyt erinäköinen joukkue, kuin viimeksi, mutta me on koitettu löytää heidän vahvuudet ja heikkoudet. Me lähestytään peliä eri tavalla. Ehkä enemmän lähdetään nyt vastustajaa silmällä pitäen otteluun, kun tähän asti on keskitytty enemmän omaan peliin.


Ilves-FC Haka lauantaina 19.9. Ratinassa kello 17.00 alkaen.

Lähde: Ilveksen ja FC Hakan verkkosivut