AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-4-2
#14 Popovitch #10 Chidi

24

(1-1)

Yleisöä 1570

KuPS
4-3-3
#7 Sale #9 Rangel #9 Rangel #10 Purje
vko.32 // 13.8.2020

Ennakko: FC Haka-KuPS

Ennakko: FC Haka-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja KuPS iskevät perjantaina yhteen Valkeakosken Tehtaan kentällä.

FC Hakan Veikkausliigan alkua ei voi kuvailla menestystarinaksi. Hyvällä itseluottamuksella kauteen lähteneet koskilaiset ovat toki napsineet pisteitä, mutta puuttuva avausvoitto kummittelee mörkönä joukkueen tai vähintäänkin kannattajien niskassa.

Edellinen ottelu oli sarjakärki FC Interiä vastaan Turussa päättyen 2-0 -kotivoittoon ja perjantaina vastus ei helpotu, kun Tehtaan kentälle astelee hallitseva mestari ja tämänhetkinen sarjakolmonen Kuopion Palloseura.

Teemu Tainion ammattimaisuus ja johtajuus on kuitenkin varmistanut sen, että joukkueen tekemisessä alakanttiin menneet otteet eivät suuremmin heijastu. Niin valmentajat, kuin pelaajatkin luottavat edelleen omaan tekemiseensä ja kopissa henki on edelleen korkealla.

Joukkue tiedostaa sen, että heidän pelillään on mahdollista pärjätä Veikkausliigassa, mutta karvaita oppitunteja on maksettu siitä, että liigassa ei enää anneta anteeksi pieniäkään nukahduksia. Tämän myöntää myös joukkueen valmentaja Mikko Manninen.

– Veikkausliigassa, kuten on huomattu, ei heikkoja jengejä ole. Kuitenkin jokainen joukkue kohdataan kahdesti ja jokaiseen peliin lähdetään hakemaan tulosta, Manninen toteaa Hakan sivuilla.

Pieni merkkausvirhe, kuten esimerkiksi viime Inter-pelissä nähtiin, voi maksaa ja Hakan tapauksessa on maksanutkin paljon menetettyjä pisteitä.

– Katsottu meidän viime pelejä läpi ja löydetty sieltä asioita, mitä meidän täytyy tehdä paremmin. Siinä mielessä luottavainen olen, vaikka siellä on todella kova jengi vastassa, niin meillä on saumat ketä vastaan vaan kotikentällä.

Hakan terveystilanne on edelleen hyvä, sillä poissa on ainoastaan Ville-Valtteri Starck, kuten tulee olemaan vielä pitkään.

Kiinnostava uutinen tältä viikolta on Hakan HJK:sta lainaama maalivahti Jakob Tånnander. Tämä 20-vuotias ja 195-senttinen ruotsalainen tuo lisää ulottuvuutta maaliin, sekä sen edustalle jo perjantain ottelussa.

– Kyllä Jakob aloittaa maalinsuulla, Manninen paljastaa varmasti kaikkia eniten kiinnostaneen kokoonpanokysymyksen.

Puolustuspään uinahduksista muutamaankin otteeseen kärsinyt Haka ei saa tässä mielessä ainakaan helpotusta perjantaina, sillä kuopiolaiset prässäävät kovaa ja lähtevät vauhdilla vastahyökkäyksiin. Hyökkääjä Antto Hilska on kuitenkin Mannisen tavoin luottavainen omaan tekemiseen.

– Kyllä minä odotan, että avaamme voittotilin. Sitä on nyt pitkään menty ilman voittoa ja joukkueessa on usko, että laiva kääntyy hetkenä minä hyvänsä.

Kuopiolaiset matkaavat sarjanousijan kotikentälle HJK-tappion sisuunnuttamina. Ilmassa on perjantaina pientä historian havinaa, sillä seurojen edellinen liigakohtaaminen on pelattu kahdeksan vuotta sitten 7.10.2012. Haka on hankkinut tälle kaudelle riveihinsä laadukkaita ja kovia pelaajavahvistuksia palattuaan liigatasolle pitkän poissaolonsa jälkeen. Joukkue haluaa menestyä hyvin korkeimmalla sarjatasolla ja tarjoaa perjantainakin kovan vastuksen vieraaksi saapuvalle mestarijoukkueelle.

- Me kohtasimme heidät Suomen cupissa talvella. Haka on hyvä joukkue, he ovat pelanneet hyvin ja heidän tämän kauden ottelunsa ovat olleet erittäin tiukkoja. Vaikea peli jälleen tulee, kuten jokainen on tässä liigassa. Tämä on meille tärkeä peli, KuPS-valmentaja Arne Erlandsen muistuttaa kuopiolaisten sivuilla.


FC Haka-KuPS perjantaina 14.8. Tehtaan kentällä kello 18.30 alkaen.

Lähde: FC Hakan ja KuPS:n verkkosivut