AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 14.8.2020

KuPS jatkoi Hakan murheita (FC Haka-KuPS 2-4)

KuPS jatkoi Hakan murheita (FC Haka-KuPS 2-4)

Usman Sale viimeisteli KuPS:n avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS palasi voittojen tielle kolmen voitottoman ottelun jälkeen voittamalla FC Hakan vieraskentällä 4-2 (1-1). Haka jatkaa vielä voitoitta.

Pelin alku oli kotijoukkueen kannalta jälleen murheellinen. Ottelu ehti kuudennelle peliminuutille, kun Niklas Fribergin syöttö alaspäin maalivahti Jakob Tånnanderille jäi lyhyeksi, Usman Sale nappasi pallon Fribergin nenän edestä ja viimeisteli varmasti oikealle.

Peli ei kuitenkaan ratkennut tähän, vaan päinvastoin kotijoukkue piristyi takaiskusta ja tuli erittäin vakuuttavasti tasoihin jo seitsemän minuuttia myöhemmin. Antto Hilska käänsi pelin nopeasti keskikentän tuntumasta ja parilla lyhyellä syötöllä pallo kierrätettiin Anton Popovitchille, joka viimeisteli yhtä varmasti, kuin Sale hetkeä aiemmin.

Tasoitusmaali ja ylipäätään maali Tehtiksellä maistui Anton Popovitchille, eikä iloaan peitellyt myöskään Eero Markkanen.

Haka pudotti hivenen vauhtia tasoituksen jälkeen ja ensimmäinen jakso pelattiin melko tasaisissa merkeissä loppuun. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta palloa ei maalista enää kaivettu vieraiden paitsiona hylättyä osumaa lukuun ottamatta.

Hakan paras paikka ensimmäisellä jaksolla avautui Eero Markkaselle, joka Hilskan hyvästä pystysyötöstä pääsi läpi, mutta pomppiva pallo hidasti sen verran vauhtia, että Juho Pirttijoki pääsi kylkeen kiinni ja Markkasen laukaus meni selvästi ohi maalin.

Jos ensimmäisen jakson alku aiheutti kotijoukkueelle pahoja unia, niin toisen jakson alku oli suoraan painajaisesta. Ensimmäiset minuuttinsa loukkaantumisen jälkeen perjantaina pelannut Lucas Rangel iski pallon Hakan verkkoihin kahdesti viiden minuutin sisään.

Ensimmäisessä pallo tuli yllättäen Fribergin jalkaan, mistä putosi vieressä olleen hyökkääjän ulottuville ja tällä oli helppo työ puskea pallo läheltä maaliin. Toisessa maalissaan Rangel tuli keskitykseen vahvasti takatolpalta, jyräsi edessä olleen Jonas Häkkisen ja puski pallon oikeaoppisesti maaliviivan kautta voimalla sisään.

Lopullinen niitti koskilaisten pistehaaveille tuli 72. minuutilla, kun Ats Purje pääsi laukomaan pallon maaliin Henri Malundaman ja Jonas Häkkisen ahdistelusta huolimatta.

Pientä lohtua kotijoukkueen synkkään toiseen jaksoon saatiin Samuel Chidin laukoessa pallon näyttävästi lähes 20 metristä vasempaan yläkulmaan. Tämän jälkeen Haka sai luotua hyvää painetta kuopiolaisten maalille, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta ei lisäosumia nähty.

FC Haka kohtaa seuraavaksi tiistaina kotikentällään suomalaisen jalkapalloilun klassikossa HJK:n. KuPS:n seuraava ottelu on sen sijaan keskiviikkona Mestarien liigan karsinnoissa Moldea vastaan vieraskentällä. KuPS:n seuraava ottelu Veikkausliigassa on lauantaina 22.8., kun se isännöi IFK Mariehamnia.

Lisää uutisia